שאלה

דיון מתוך פורום  פיברומיאלגיה

11/12/2012 | 19:56 | מאת: כוכבית

שלום רב אני בת 45 וסובלת מזה זמן רב מעל לשנה וחצי מכאבי שריורים חזקים בעיקר באזור הסרעפת והגב העליון גם יש לי בחילות עד כדי כך שאני מגיעה להקאה, תחושת דכדוך, עצבנות , כאבים גם בשרירי הזרועות וכמו תחושת "משיכות" בבתי השחי, עייפות וחוסר חשק לזוז, הכאבים ממש לא מרפים לרגע אני מרגישה גם לפעמים תחושת נמלול בפנים, תחושת חום והסמקה של הפנים, לחץ הדם גם קופץ לי האם זה יכול להיות פיברומיאלגיה? אני עשיתי בירורים קריולוגים וגם עשיתי אולטראסונד בטן עליונה ותחתונה והכל תקין תודה לאל אני סובלת מתת פעילות בלוטת התריס ומקבלת כדור יוטירוקס 100 מ"ג ביום (התחליף של האלטרוקסין)סובלת מיתר לחץ דם ומקבלת כדור קרדילוק וכדור וסקס פלוס. ניסיתי התעמלות בונה עצם ולא יכולתי להמשיך כי היו לי כאבים נוראים ואני ממש מיואשת מהמצב אודה מאוד על תשובה ובנוסף רציתי לדעת האם הכדורים שמיועדים לפיברומיאליגה גורמים להשמנה? כי שמעתי שהם כדורים שקשורים לתחום הפסיכאטרי וכדורים אלו גורמים להשמנה אודה מאוד על תשובות

24/12/2012 | 13:07 | מאת: ד"ר ואלרי אלוש

שלום כוכבית התמונה שאת מתארת יכולה להתאים לפיברומיאלגיה. כדאי לקבוע תור לראומטולוג שמתעסק בתחום, על מנת לקבוע את האבחנה ולשלול אבחנות אחרות. כדאי מאד בנתיים להתחיל בפעילות גופנית סדירה ומתונה באופן הדרגתי. ויש טיפולים שאינם גורמים לעלייה במשקל! בברכה

24/12/2012 | 13:37 | מאת: כוכבית

תודה רבה על התשובה ורציתי לדעת איזה התעמלות מומלצת כי ניסיתי התעמלות בונה עצם כיוון שאני בת 46 אוטוטו ואמרו לי שזו התעמלות מתונה אבל אני ממש סבלתי לא יכולתי להמשיך היות והיו לי כאבים מאד חזקים בגב העליון בשרירים בזמן שעשיתי את ההתעמלות ולכן הפסקתי ואני ממש מיואשת מהמצב כי יש לי כאבים כל הזמן בלי הפסקה אפילו תוך כדי שינה אני מתעוררת מעוצמת הכאבים אני ראיתי שיש רק טיפול תרופתי של סימבלתה וקראתי שזה גורם גם להשמנה בין השאר ואני מאוד לא מעונינת להשמין האם יש כדורים אחרים לפיברו שאינם גורמים להשמנה ואם כן האם הם בסל התרופות וניתנים בקלות על ידי הרופא וניתן להשיג אותם כיוון שיש גם את הליריקה אבל היא לא בסל לפיברו אלא למשהו אחר ולכן יש עם זה גם בעייה אודה מאוד על תשובות

מנהל פורום פיברומיאלגיה