צריכה עזרה

דיון מתוך פורום  פיברומיאלגיה

06/11/2012 | 09:30 | מאת: אחת

שלום רב, ראשית הייתי שמחה לקבל שם של רופא/ה מאבחן מגוש דן,אני גרה בבת-ים. שנית,רציתי להתייעץ איתך סבלתי מכאבים עזים במשך 3-4 שנים ועברתי המון אורטופדים ובסוף אימונולוג ובפעם האחרונה ראמטולוג שאמר שזה פיברו' ובאותה הזדמנות רצה לרשום תרופה! הייתי המומה וסירבתי.כי גם לא ממש בדק אותי פשוט רק שמע את כל הסיפור. אני לא יודעת מה כתב בתיק הרפואי ונדמה לי שכתב שזה חשד לפיברו', שכן מידי פעם שהייתי אצל רופאת המשפחה היא אמרה שכתוב חשד לפבירו' ואם אני רוצה רופא? שוב סרבתי. ואז התחלתי לקרוא על המחלה/ תסמונת הלא ברורה הזו וגיליתי עוד תסמינים שבעצם מופיעים אצלי. רציתי לשאול אם ייתכן דבר כדילקמן: יש לציין שכאבי התופת נעלמו לחלוטין אבל אני מרגישה שיש לי בעיה והיא:הפרעות שינה, חוסר ריכוז, רגישות לרעשים לפעמים תיקתוק השעון בחדרי משגעים אותי, רגישות לריח,עייפות, העור צורב, כאבי מפרקים באזור מסויים וממש לא רציני( לעומת מה שהיה, ודאון הרבה דאון במצב הרוח. רוצה לציין שזה לא כל הזמן אבל זה קורה בגלים.. אז האם יתכןפיברומיאלגיה שכזו, ללא כאבי המפרקים? או שיש לי משהו אחר? כי כרגע אני מרגישה קושי קוגנטיבי. אני במסגרת לימודים ואני רואה איך יכולותי ירדו כי זה לא תואר ראשון שלי. מה עליי לעשות? תודה

06/11/2012 | 11:25 | מאת: ד"ר ואלרי אלוש

שלום לך, כל התופעות שאת מתארת יכולים בהחלט להתאים לפיברומיאלגיה, שבדרך כלל מתנהגת בעליות וירידות. לכן , את צריכה לחזור לראומטולוג, שיקבע את האבחנה, יסביר לך מה לעשות, ויתן לך טיפול בהתאם, כולל טיפול תרופתי לפי הצורך (מה שהוצא לך כבר בעבר..) בברכה

11/11/2012 | 15:14 | מאת: אחת

הי, אתה מכירה רופא מומחה לתחום הפיברו' באזור המרכז? עדיף בת ים. או שכל ראמטלוג מומחה לתחום? אשמח לקבל שם של מומחה.

מנהל פורום פיברומיאלגיה