האם אני סובלת מהמחלה

דיון מתוך פורום  פיברומיאלגיה

04/02/2010 | 18:06 | מאת: אלמוג

אני בת 55. מאז שאני זוכרת את עצמי אני סובלת מכאבי ראש, בעיקר בצוואר ובעורף, אני עצבנית, רגישה מאוד, ולאחר המחזור גם יש לי הפרעות שינה קשות (8 שנים). לפני שלוש שנים, עקב מערכת יחסים גרועה ופרידה, סבלתי מחרדה,דיכאון,ירדתי במשקל, לא תפקדתי היטב, (אמנם עבדתי בחוץ אבל בבית כמעט כלום).לקחתי כדורים נגד דכאון והם עשו לי יותר גרוע. נשארתי עם קלונקס, חצי כדור ביום, מינון חלש. כבר שנה שאני לא לוקחת אותו. אין לי דכאון או חרדה, המצב רוח שלי בסדר (אני מובטלת כרגע אז הוא יותר ירוד) אבל שרה, צוחקת רוקדת, חזרתי לחיות פחות או יותר. אבל כאבי הצוואר והראש לא עוזבים אותי. כואבים לי השרירים (אני מתעמלת בחדר כושר ורוקדת רקודי בטן).יש לי חשד שאולי אני סובלת מהמחלה הזאת. איך בודקים? אני לא יודעת לייחס כבר. אולי מאז שהפסקתי עם הכדורים (לקחתי שנתיים)* וגם לקחתי חצי כדור שינה כל לילה והפסקתי לפני מספר חודשים. אני נרדמת מאוחר ומתעוררת אחרי שעה ואז יש לי נדודים וישנה מאוחר בבוקר. אני קמה מוקדם רק אם יש לי מטרה, עבודה. תודה וסליחה על אורך המכתב

08/02/2010 | 09:24 | מאת: ד"ר ואלרי אלוש

שלום אלמוג, התמונה של כאבי צוואר כרונים וכאבי ראש וכאבי שרירים, יחד עם הפרעת שינה , בקונטקסט של סטרס נפשי שאת מתארת, יכולה בהחלט להתאים לאבחנה של פיברומיאלגיה. כדי לאשר את האבחנה , כדאי להיבדק על ידי ראומטולוג. טוב את עושה שאת מתעמלת ורוקדת, ואני מעודדת אותך מאד להתמיד בפעילות גופנית. בנוסף, יתכן ותהני מטיפול באלטרולט בערב, 10 מג. תרופה זו משפרת את איכות השינה ומפחיתה סימפטומים של פיברומיאלגיה, בעיקר כאבי ראש. בהצלחה

09/02/2010 | 01:34 | מאת: אלמוג

תודה על תשובתך. חפשתי מידע על התרופה, והתברר שהיא נגד דכאון.לקחתי בעבר כמה תרופות שעשו לי רק רע ושבשו לי את המח. ניסיתי ויאפקס,פריזמה,ציפרלקס ועוד. בסוף לקחתי חצי כדור כתום של קלונקס במשך שנתיים. אני לא לוקחת שנה קלונקס והפסקתי גם עם חצי כדור שינה של בונדורמין. פשוט קמתי בבוקר מסטולית. לא רוצה כדור שיגרום לי להיות זומבי, כי רק עכשיו חזר אלי המרץ. אפשר לומר שהייתי בטראומה. אם אין לי דכאון ממש רק מצבי רוח (לא עובדת, אין לי זוגיות) התרופה הנל תתאים לי. אני אקבע תור לרמטולוג, אתייעץ מחר עם רופאת המשפחה ואכתוב לך, אך אשמח לתגובה על מכתבי זה. בתודה מראש אלמוג

מנהל פורום פיברומיאלגיה