שאלה

דיון מתוך פורום  פיברומיאלגיה

12/07/2012 | 00:09 | מאת: אור

כשהייתי בת שלוש עברתי ניתוח עקמת בגב כל חיי סבלתי מכאבים כרונים. לפני כשנה וחצי החלו להופיע לי שריפות זרמים נימול בכל הגוף עשיתי בדיקות והתגלה אצלי פריצת דיסק והיצרות חוט שדרה ועקמת צווארי עשיתי ניתוח שעבר בהצלחה, לאחרונה אני חשה שריפות נימול זרמים וכאבים מופשטים בכל הגוף וכאבים בנקודות מסויימות בגוף, בשרירים ובעצמות האם זה מעיד על פיברומיאלגיה? תודה על תשומת הלב - אור

26/07/2012 | 11:57 | מאת: ד"ר ואלרי אלוש

שלום אור, התלונות שאת מתארת, בהעדר ממצאים נורולוגים בבדיקה יכולים בהחלט להתאים לפיברומיאלגיה. ידוע שכאבים כרוניים ממוקדים באזור מסויים של הגוף יכולים להוות טריגר להתפתחות של כאבים מפושטים בכל הגוף ולפיברומיאלגיה. כדאי להבדק לאשר את האבחנה, ולהתחיל טיפול בהידרוטרפיה ופעילות גופנית מתונה הדרגתית. בברכה

מנהל פורום פיברומיאלגיה