פיברו ו - FMF

דיון מתוך פורום  פיברומיאלגיה

09/06/2012 | 01:59 | מאת: אורטל

שלום רב, בבדיקות שנעשו לי עלה חשד כי הנני סובלת מ FMF, וטופלתי כחודש ימים בקולכיצין, שלא פתר את הבעיה. הוסבר לי כי לתרופה זמן תגובה ארוך, ולכן יש לקחת כחודש ימים. לאחר פרק זמן זה, ובשל העובדה כי לא חל שיפור מהותי אלא כאבים לפרקים, אובחנה התופעה כפיברו, והומלץ טיפול בליריקה. לאחרונה התברר לי כי יש במשפחתי המורחבת מספר לא קטן של חולי FMF, האם יתכן כי פרק הזמן שלקחתי את הקולכיצין אינו מספיק על מנת לבחון יעילותו? האם כדאי לנסות שוב? לפני שאני מתחילה טיפול בליריקה? אציין כי בבדיקה גנטית נמצאה אצלי מוטציה אחת של FMF, בילדותי סבלתי מכאבי בטן לא מוסברים והתנפחויות קרסוליים, כיום הכאב הינו במפרקי הידיים ומעי רגיז. האם יש קשר בין פיברו ו FMF? אודה לתשובתכם. אורטל

26/06/2012 | 12:10 | מאת: ד"ר ואלרי אלוש

שלום אורטל, ידוע שפיברומיאלגיה יכולה להופיע אצל חולים עם מגוון של מחלות ראומטיות, לרבות FMF. ובמקרים אלה, יש לטפל ב 2 המחלות. כדאי להיות במעקב במרפאת FMF, להמשיך את טיפול בקולכיצין אם אכן מדובר ב FMF, ובמקביל, לטפל בפיברומיאלגיה בעקיר בפעילות גופנית והידרוטרפיה, וכן בתרופות לפי הצורך. בברכה

מנהל פורום פיברומיאלגיה