כאבים ראומטיים??? ניווניים??? פיברומיאולוגיה???

דיון מתוך פורום  פיברומיאלגיה

29/01/2010 | 12:02 | מאת: זהבה

שלום ד"ר, אני בת 67.צורכת תרופות כמו אומפרדקס,פריזמה,קרדיולוק,אלפא די 3,אספירין, סימבקור וליפנור.(לפני כ-10 שנים עברתי קולקטומי ואחריו-שנה של כימוטרפיה) במחצית השנה האחרונה אני צורכת בכמות יומיומית אתופאן 600 ו/או אלגוליזין פורטה, משום כאבים קשים שנראו לי בהתחלה כראומטיים, ואח"כ התחלתי לחשוב שהם ניווניים. הם מעיקים ביותר בעיקר ברגל שמאל מן המפסעה והירך ועד מתחת לשוק. לפעמים אני לא יכולה לשבת על כסא ומעדיפה לעמוד. לפעמים אני סובלת אפילו בנסיעה באוטובוס כיון שטלטולי האוטובוס גורמים לכאבים להופיע ביתר שאת. גם בעורף מאחורי הצוואר , ובשתי השכמות קיימת מתיחות עם כאבים, אבל פחותה בהרבה מאשר ברגל שמאל.. כמו שהבנתי מאחת מתשובותיך, רופא כללי , לא תמיד מאבחן היטב את התופעות, והרופא שלי- נתן לי אתופאן,אופטלגין ואלגוליזין שלא עוזרים כמעט. מה הצעתך???תודה מראש. זהבה

04/02/2010 | 11:50 | מאת: ד"ר ואלרי אלוש

זהבה שלום, במקרה שלך, בדיקה פיזיקאלית קפדנית ( יחד עם הדמייה מתאימה) על ידי ראומטולוג יכולה לאבחן מה מקור הכאבים ולהציע טיפול בהתאם. לפי מה שאת מספרת, יתכן ומדובר בכאבים הקשורים לתהליך של שחיקה במפרקים ויתכן גם ויש בורסיטיס בירך או שמדובר בכאבים ברגל הנובעים מעמוד שידרה. בכל אופן, המלצתי היא להיבדק על ידי ראומטולוג ! בברכה.

מנהל פורום פיברומיאלגיה