פורום הריון ולידה

הפורום נועד לתת תמיכה לנשים בהריון, מענה מקצועי לכל השאלות בתחום הריון ולידה. ביצוע בדיקות בהריון, מתי להגיע לחדר לידה, ניתוחים קיסרים, הריון בסיכון גבוה ועוד.
34859 הודעות
33905 תשובות מומחה

מנהלי פורום הריון ולידה

03/05/2024 | 20:18 | מאת: יהלי

שלום דר, בהריון שבוע 21 ללא נוגדנים כלל לטוקופלסמה. אכלנו היום במסעדה והילדות אספו בדרך עלים מהגינה הציבורית, כשהגענו הניחו אותם על השולחן עליו היה גם הסכום. (לא המזון) לאחר מכן אכלנו בסכןם את המנות שהגיעו ואני בחרדה נוראית שמא אפשר לחטוף ככה טוקופלזמה. האם זה סביר? מתי חלילה מפתחים תסמינים אם כן? האם יש מה לעשות? מה היית עושה במקומי? תודה רבה.

היי יהלי, כללי היגיינה חשובים מאד בהריון. במידה וישנם תסמינים לרבות כאבי בטן שלשולים, הקאות, עלית חום יש לפנות למוקד רפואי זמין בהצלחה

04/05/2024 | 10:20 | מאת: יהלי

תודה רבה מודעת לכך לכן סופר מחמירה בהכל לא יודעת איך פספסתי את זה ומלקה את עצמי. האם טוקופלזמה בהריון חלילה היא בהכרח בעלת השלכות הרסניות?

03/05/2024 | 16:07 | מאת: רוני

שלום רב,בתאריך ה3.3 לפני כחודשיים עברתי הפלה טבעית בשבוע 4 היה רק שק,עשיתי אולטרסאונד לוודא שהרחם נקי מאז לא קיבלתי ווסת.עשיתי בדקית הריון ביתית ויצא חיובי 2 פסים כהים.כמובן שקבעתי תור לבדיקת דם אבל שאלתי האם זה יכול להיות שזה הבטא מההפלה או שזה הריון חדש???

היי רוני, כול להיות שיש שארית תוכן הריוני בתוןך הרחם שלא יצא לגמרי ומה שישפיע על ערכי ביטא, ויכול להיות הריון צעיר אנא פני לרופא נשים מטפל לצורך קבלת מידע נוסף בהצלחה

03/05/2024 | 12:32 | מאת: שרי

המטומה 90*60*30 מ״מ נחשבת גדולה?

היי שרי, אין עוד פרטים בשאלה שלך. ממליצה לך לפנות לרופא נשים מטפל לצורך קבלת מידע נוסף בהצלחה

03/05/2024 | 11:59 | מאת: סקרלט

היי, אני אמורה לקבל את המחזור שלי ביומיים הקרובים. בשל הכרות שלי עם עצמי אני חושדת שיש סיכוי שנקלטתי. לא אקיים את הבדיקה בשלב הזה כי כמובן זה מוקדם מדי ובמידת הצורך זה יתבצע בשבוע הבא. השאלה היא אם לאור החשד הזה יש צורך לעבור למשטר הריון". למשל, יש לי הזמנה לספא לעוד 3 ימים ובספא יש ג'קוזי ועוד... בגדול, השאלה שלי היא למעשה ממתי מתחילים ליישם את האיסורים השונים בהריון, ועד כמה פעולות כמו למשל שהייה בג'קוזי עלולות לסכן במידה ואגלה שבדיעבד הייתי בהריון (ממש בתחילתו)

היי סקרלט, מבדיקת הריון ממליצים להמנע מהתנהלות מסויימת- מסאז, גקוזי, שתית אלכוהול וכדומה בהצלחה

03/05/2024 | 08:37 | מאת: שרי

בשבוע 12 גילו אצלי המטומה אחרי דימום חזק דם טרי הדימום הפסיק באותו יום היום אני בשבוע 14 אתמול התחיל דימום קל דם ישן הרופא אמר באולטראסאונד שההמטומה גודלת האם זה גורם להפלה? או שיש מקרים שההריון ממשיך?

היי שרי, נוכחות של המטומה בהריון מעלה את הסיכון להפלה או ללידה מוקדמת בתלות בשבוע ההריון בו את נמצאת. בהצלחה

02/05/2024 | 21:50 | מאת: אביגיל

שלום, אני בשבוע 6, לאחר טיפול IVF, אתמול התחיל לי דימום בכמות של מחזור בערך ללא גושים למשך כמה שעות והפסיק, רופא אמר לי לא לעשות אולטרסאונד כי זה רק יכול להחמיר את המצב, (אני לוקחת זריקות פרונטוגסט) האם זה שהפסיק הדימום אומר שהכל בסדר? אני צריכה לחשוש מהפלה? (היה לי הריון אחד מIVF שהסתיים בהפלה טבעית בשבוע 8, ואני מאוד בלחץ מהפלה נוספת..) תודה רבה.

היי אביגיל, אכן יש סיכוי שמדובר בהפלה לצערי ועל כן אני ממליצה לפנות לבדיקה גניקולוגית. בהצלחה

02/05/2024 | 13:12 | מאת: דינה

שלום אני מניקה ומעוניינת להיכנס לעוד הריון. לוקחת פרנאטל שמיועד לנשים הרות ומניקות. כתוב עליו שיש חומצה פולית 1 מ"ג. האם זה מספיק אם אני רוצה להיכנס לעוד הריון? (שואלת כי צריך לקחת חומצה פולית 3 חודשים לפני הכניסה להריון) או שאני צריכה לקחת עוד תוסף חומצה פולית בנפרד? תודה.

היי דינה המינון הזה מספק במידה ואין גורמי סיכון נוספים למשל נטילת טיפול תרופתי אחר, או היסטוריה רפואית הדורשת העלאת מינון. אנא פני לרופא נשים מטפל של לצורך קבלת מידע נוסף בהצלחה

שלום רב, בסקירת מערכות מאוחרת יצא שכיס שתן קטנה- רופא אמר שהסיבה לכך יכולה להיות שהתינוקת בדיוק השתינה - האם יש סיבה לדאגה?😳 תודה🙏

היי אנה, נכון שזו הסיבה השכיחה לכיס שתן קטן אולם לעיתים ממליצים להשלים בדיקה חוזרת - במידה וכיס השתן עדיין קטן בבדיקה חוזרת יש להשלים סיקירה מכוונת למערכת השתן כי יכולות להיות פתולוגיות שונות בעלות השלכות משתנות על העובר. אנא פני לרופא שבדק אותך לצורך קבלת מידע נוסף בהצלחה

01/05/2024 | 21:26 | מאת: שרית

שלום וברכה אני עם שחלות פולצישטיות לקחתי לוטרזול כבר 3 סבבים פעמיים בייץ אבל לא נקלט ועכשיו הפעם השלישית בנתיים אין ביוץ אפילו שעבר יותר משלושה שבועות מהווסת הלוטרזול עושה לי מצב רוח רע מאוד הרופא המליץ על זריקות השאלה אם זה לא יעשה לי יותר רע במצב רוח ואוסיף נקודה חשובה שאני לוקחת רקסולטי לכפייתיות השאלה אם זה קשור ומה כדאי לעשות תודה רבה

היי שרית, כל אישה מגיבה אחרת לטיפול תרופתי והורמונלי, על כן אין לדעת מה תהיה התגובה שלך לטיפול בזריקות. באמת במידה ולטרוזול לא צלח השלב הבא הינו לנסות את הזריקות לצורך גיוס זקיקים והשארת ביוץ. ממליצ הלפנות לרופא הנשים המטפל שלך בנוגע למידע נוסף בהצלחה

01/05/2024 | 16:25 | מאת: הדסי

שלום ד״ר לפני 4 ימים הייתי בבי״ח וראו שיש לי פעילות רחמית קלה ויש לי צירים לדעתי מדומים אמרה לי לנוח בטופס שחרור כתוב 3 ימים יש לי צירים לא תכופים במהלך היום ובמהלך הימים האלו למדתי לשתות הרבה ולנוח היום הייתי בסופר איכשהו יצאתי עם שקית קניות משהו כמו קילו 200 ( ספרתי 😅) הבית לא רחוק וסחבתי ברגל מרחק הליכה קצר ( 70 מ׳) מרגישה תנועות לרגע חוששת שאולי הייתי צריכה לנוח עוד האם זה יכול להשפיע על מצבי הנוכחי של צירים מדומים? תודה

היי הדסי, במידה ואת מרגישה לחצים, דימום, הפחתה בתנועות עובר, או ירידת מים יש לפנות למוקד רפואי זמין בהצלחה

01/05/2024 | 11:28 | מאת: רוני

שלום 1. מאיזה שבוע הדבקה ראשונית בcmv במהלך ההריון לא נחשבת מסוכנת לעובר? 2. מאיזה שבוע הדבקה ראשונית בטוקסופלזמה במהלך ההריון לא נחשבת מסוכנת לעובר?

היי רוני, בשני המקרים הדבקה בטרימסטר ראשון יותר מסוכנת עבור העובר על אף שסיכוי ההדבקה נמוך יותר לעומת שבועות מתקדמים יותר שם היחס מתהפך- יותר סיכוי להדבקה פחות סיכון לעובר בהצלחה

01/05/2024 | 11:26 | מאת: מירי

שלום האם בשבוע 16 אם יש הדברה בליסטיקה בהכרח תהיה הפלה? או שבגלל שזה כבר סמסטר שני לא תהיה בהכרח?

היי מירי, הדבקה בליסטרי אינה בהכרח אומרת הפלה, אולם כרוכה בסיכון גבוה לזיהום תוך רחמי מה שידרוש ילוד/הפסקת הריון תלוי בגיל ההריון בהצלחה

01/05/2024 | 08:17 | מאת: יעל

שלום רציתי לדעת האם מותר לשים נרות אגיסטן וגינלי בשבוע 38+ האם זה בעייתי במידה ומתפתחת לידה ויש נר בנרתיק?

היי יעל, בכל שאלה על חשיפה לחומרים ממליצה לפנות להריופון בטלפון 08-9779309 בהצלחה

01/05/2024 | 05:38 | מאת: הדר

שלום ד״ר, בהריון שבוע 33 עד לא מזמן לא הצלחתי להגיע ל 2 ליטר ורק בשבועיים האחרונים העלתי את כמות המים ל 2 וחצי בגלל צירים מדומים כבר מספר ימים שאני מקפידה לשתות 3 ליטר אבל מה שקורה לי ב 3 ימים האחרונים שאני מרגישה שאני רוצה לשתות עוד אפילו קמה בלילה כמה פעמים למים קרים הסוכר שלי בסדר ויש לי קצת נפיחות בכפות רגליים, אין צמיחה חיידקית וסטיק שתן תקין כולל לחץ דם לא חם לי כי אני כרגע בבית במנוחה מה זה יכול להיות והאם זה תקין לשבוע שלי? בדיקות דם הכל בסדר תודה

היי הדר, תחושת צימאון יכולה להיות תגובה פיזיולוגית בהריון, או קשורה למצבים בריאותיים אחרים. אנא פני לבדיקה רפואית אצל רופא המשפחה שלך לשוחח עימו על הנושא בהצלחה

30/04/2024 | 17:39 | מאת: יהלי

שלום דר שבוע 21 ברקע מעי רגיז שהחמיר מאוד בהריון, כל השליש הראשוו שלשלתי המון וגם בחילות נוראיות שלא פסקו עד כה. עליתי עד כה 2 קילו בלבד. הבדיקות והסקירות והמדדים תקינים ב"ה ומקווה שישאר ככה בע"ה, אבל אני בחרדה נוראית והלקאה והאשמה עצמית שמא היותי נורא רזה פוגעת חלילה בעובר באיזושהי דרך. האם כך? תודה.

היי יהלי, במידה ובדיקות הדם שלך תקינות ואת לוקחת את המולטיויטמין שצריך בהריון, עליה קלה במשקל לא אמורה להזיק. בהצלחה

שלום וברכה, נכנסתי להריון תוך כדי הנקה (או מיד אח"כ) איך אוכל לדעת באיזה שבוע אני ומה תאריך לידה המשואר תודה רבה

היי רחלי, באולטראסאונד הראשון בו רואים דופק עוברי עושים מדידה של העובר שהיא תיתן לך את הוסת האחרונה המשוערת ובהתאם את תאריך הלידה המשוער.. בהצלחה

30/04/2024 | 14:21 | מאת: דג

אני בהריון שבוע 26+4 IVF אחרי הפלה גם IVF מתחילת שבוע 26 יש לי התקפות של כאבים חזקים שמשתקים אותי, לפעמים גם לחצי שעה ויותר, ולעפמים לפרקים כל 10 דקות או כל 20 דקות אבל אחרי כמה פעמים זה מפסיק. הכאבים זה בכמה מקומות, בבטן התחתונה, ובירך פעם פה ופעם שם ולפעמים גם וגם, וכן כמה סוגי כאבים התכצוץ רחם/שריר בבטן/ברגל למעלה,. והרבה פעמים ביחד עם הכאבים ולפעמים בנפרד יש התקשות כל פעם יותר חזק בקיצור לא משהו שאפשר להשלים איתו

היי לך, ממליצה לפנות לבדיקה גניקולוגית לצורך הערכה בהצלחה

30/04/2024 | 14:04 | מאת: הדסי

שלום ד״ר😌 אחרי חיסון שעלת בהריון רציתי לשאול כי לא מצאתי חומר על השאלה שלי ברשת תוך כמה זמן הגוף שלי מפתח נוגדנים מהחיסון ומתי הם עוברים לעובר כדי שהוא יהיה מוגן ? תודה רבה

היי הדסי, הגוף שלך מייצר נוגדנים די במיידי לאחר קבלת החיסון. אותם נוגדנים עוברים לעובר. בהצלחה

30/04/2024 | 12:28 | מאת: אביבה

היי מאחר לי המחזור בשמונה ימים, המחזור שלי מאוד סדיר ולעולם לא היה לי איחור של יום/ יומיים. בדיקות הריון ביתיות שליליות. אתמול היו לי הפרשות חומות במהלך היום שחשבתי שזה התחלה של מחזור אך עדיין לא קיבלתי.. ועשיתי בדיקת דם שגם לצערי יצאה שלילית. האם עדיין קיים סיכוי להריון?

היי אביבה, לעיתים הוסתות לא סדירות ומשתנות לפי מצבי רוח, מצבים בריאותיים אחרים, שינוי תזונתי, לא כל איחור בוסת הינו מחזור. ממליצה להשלים בדיקת ביטא בדם ליתר ביטחון במידה והמחזור עדיין לא הגיע בהצלחה

30/04/2024 | 09:32 | מאת: יעל

היי ד"ר, אני בשבוע 11 להריון ומשבוע 8 הופיעו לי כאבי ראש שלא אופניים לי. לפני ההריון היה לי אחת לחודש כאב מצחי רגיל שהיה משבית אותי. עובר רק עם אקמול. אך משבוע 8 הופיע לי כאב ראש בחלק הימני של הראש עצמו, ולפעמים בנוסף גם בחלק הימני של המצח. הכאב לא גדול ואני מתפקדת איתו ללא אקמול, מופיע אחת ליומיים. בדרך כלל כמה דקות אחרי קימה כשאני עדיין שוכבת במיטה. אך היו פעמים שהופיע אחהצ ובצהריים. מרגיש כמו התכווצויות בראש. נמשך חצי שעה לסרוגין, או כמה דקות או שניות. חוץ מזה אין לי בחילות בהריון כלל או תסמינים נוספים, למעט קימה בלילה לפיפי. יש לציין שלפני שנה בדיוק עברתי mri מוח, מחשד למיקרואדנומה בעקבות פרולקטין גבוה, הmri חזר תקין ללא עדות לגידול. לקחתי דוסטינקס זמן קצר והסתדר. אני חוששת כי הבנתי שכאבי ראש בבוקר יכולים להיות סימן לגידול, האם יש סיבה לדאגה? או שכאבי ראש כמו שאני מתארת זה אופייני להריון? תודה!

היי יעל, אני ממליצ הלפנות לנוירולוג לצורך קבלת מידע נוסך והערכה אם נדרש בירור נוסף בהצלחה

30/04/2024 | 07:23 | מאת: דנה

שלום, אני בשבוע 22, ומיום שבת אני סובלת משלשולים (כלומר 4 ימים). הייתי פעמיים במיון, נתנו לי נוזלים, כל הבדיקות יצאו תקינות לגמרי (גם, שתן, אולטראסאונד, מוניטור וצוואר רחם). מקפידה על תזונה שתסייע לזה לעבור. יש לציין שביום חמישי, כלומר 48 שעות לפני שזה התחיל, אכלתי בבית קפה סנדוויץ׳ עם אבוקדו וביצה קשה. רציתי לשאול, האם הגיוני שהסנדוויץ׳ ההוא גרם לכל זה, והאם יש סיכוי שנדבקתי בחיידק שיסכן חלילה את העובר, או שסתם מדובר בתסמינים לא נעימים שיחלפו. האם יש בדיקה נוספת שכדאי לעשות? תודה רבה

30/04/2024 | 07:46 | מאת: דנה

אציין שלא היו חום, בחילות או הקאות…

היי דנה, יכול להיות שהסנדביץ הוא זה שגרם לתחושה הזו. שמחה שהלכת למיון ועשו בדיקות מעבדה שהיו תקינות. בכל מקרה באם יש החמרה בתסמינים, עלית חום, קושי באכילה ושתיה, הפחתה בתנועות עובר, ממליצה לפנות לבדיקה רפואית חוזרת בהצלחה

30/04/2024 | 09:50 | מאת: דנה

תודה על המענה, השאלה שלי היא איך לשלול שנבדקתי בחיידק כמו ליסטריה למשל שעלול לפגוע בעובר…

29/04/2024 | 22:32 | מאת: מיכל

היום אכלתי בבית של דודה שלי לחם עם קוטג ולפני זה ראיתי שהיא רוצה לעשות שניצלים והוציאה אתה שניצל החי ונגעה בו ואחרי זה אני לא יןדעת אם היא שטפה או לא ידיים אבל אני כמעט בטוחה שלא. ואז היא חתכה לי חתיכת לחם שהיא נגעה בו עם הידיים האלה ואז אכלתי אותה. השאלה אם אני צריכה עכשיו להיבדק לליסטריה או טוקסופלזמה לבקש מהרופא? כי אני בהריון בחודש שני איזה נזקים יכולים להיות בהריון בחודש שני וגם תוך כמה זמן מרגע ההדבקה בליסטיקה אפשר לעשות בדיקה כדי לגלות את החיידק? תודה

היי מיכל, באם יש תסמינים של שלשולים, הקאות, עלית חום, יש לפנותת לבדיקה רפואית בהצלחה

29/04/2024 | 20:46 | מאת: אני :)

שלום בהריון שבוע 33 יש לי פעילות רחמית ומרגישה צירים לא סדירים היום שהתפניתי ( שתן) ראיתי באסלה מין גוף זר קטן בגודל עדש שוקולד צמיגי בצבע חום ורדרד לכיוון הצבע החומי ( לא בצבעים של אדום ( פעמיים ) האם זה פקק הרירי? ואיך אדע לזהות מקווה שלא חלילה

29/04/2024 | 20:55 | מאת: אני

מציינת שהייתי אתמול במיון ואמרו לי שיש לי פעילות רחמית קלה מרגישה מדי פעם צירים לא סדירים אני בסדר, מרגישה תנועות רק ההפרשות באסלה שהן מאוד קטנות מוזרות לי אין לי מושג מה זה אבל חשוב לציין שמאז התפנתי בשירותים ולא ראיתי הפרשות כאלו תודה

היי לך, האם ההפרשה הזו הופיעה אחרי בדיקה ואגינלית? במידה ולא אני ממליצה לפנות לבדיקה כעת. אי לדעת בהכרח אם זה פקק רירי.. בהצלחה

30/04/2024 | 09:24 | מאת: אני

תודה רבה ד״ר יקרה, על הפורום והתגובה המהירה 🌸 כן אחרי בדיקה וגינאלית במיון ( נבדקתי פעמיים יום לפני גם במיון כללי וגם במיון קהילתי ) הצירים לא סדירים מרגישה יותר טוב ועשיתי בבוקר סטיק שתן תקין תודה יש לי עוד יומיים בדיקה אצל רופאה אם חלילה יהיה שוב אז כבר אעלה למיון תודה

29/04/2024 | 18:23 | מאת: יהלי

היי דר שובע 20 פלוס 3 ברקע- מעי רגיז כמעט כל חיי המון שלשולים בתחילת ההריון שיחסית נרגעו. אתמול בערב- שלשול רציני (סליחה על התיאור אבל ממש מים) ולאחריו כאב בטן. נרגע קצת בלילה ובבוקר והיום בצהריים- שוב שלשול, קצת פחות רציני מאתמול. ללא חום או הקאות. לא נראה לי שאני מיובשת כי עושה פיפי כרגיל. האם זה מסכן את העובר חלילה? האם צריך לעשות משהו? תודה.

היי יהלי, באם יש שלשולים/הקאות בהריון, זה יכול להיות מסיבות שונות. במידה ויש חום, תסמינים שנמשכים לאורך זמן,קושי רב לאכול ולשתות ממליצה לפנות לבדידקה רפואית והשלמת בדיקות מעבדה לראות שאין חסרים משמעותים. בהצלחה

27/04/2024 | 21:15 | מאת: דניאלה

שלום, להלן תוצאות של הערכת המשקל שבוצעה בשבוע 32+6: BPD - 85.2ממ, OFD - 112.3ממ, HC - 314.9ממ, AC - 297.1ממ, HUMERUS - 54.1ממ, FEMUR - 60.7ממ, CEPHALIC INDEX - 0.76 , משקל - 2164 ג'. HUMERUS ו-FEMUR, נמוכים לשבוע ההריון. האם יש מקום לחשש או בטווח הסטייה? - תודה!

היי דניאלה, בהערכת נשקל מתייחסים למספר פרמטרים. אורך עצם הירך (פמור) היא הגורם הכי משתנה מכיוון שזה תלוי גם בגנטיקה של ההורים והמשפחה. ממליצה לפנות לרופא נשים מטפל לצורך הערכה מלאה וקבלת מידע נוסף בהצלחה

28/04/2024 | 08:54 | מאת: דניאלה

תודה רבה. לא היתה המלצה מיוחדת של הרופא ולאחר שפרסמתי את שאלתי ראיתי כי לגבי מידות הראש הן מתאימות לbpd - שבוע 34+2, ofd - לשבוע 38 +1, HC - 35+2. הרבה מעבר לנורמה.. גם לכך לא היתה התייחסות מיוחדת של הרופא, מפחדת שמשהו התפספס..

27/04/2024 | 19:21 | מאת: מור

שלום ד"ר, אני מטופלת IVF וביצעו לי החזרה של עובר אחד. בדיקת בטא יצאה חיובית ועלתה שוב בבדיקה חוזרת, התחלתי להרגיש תסמיני הריון של בחילות, חוש ריח מחודד מאוד ועוד. בשבוע 6 חוויתי דימומים כבדים, כאבי בטן (בטרם בדיקת דופק) ועברתי הפלה טבעית. בבדיקת אולטראסאונד של הרופא, הרחם היה נקי. הבטא גם התחילה לרדת ממספרים של מאות לאזור ה 50. משם הייתה עלייה קטנה ובפעם לאחר מכן הייתה עלייה ל 80 (מדובר בשמונה ימים לאחר ההפלה). אשמח לדעת האם הגיוני שהבטא עולה ומה את ממליצה שכדאי לעשות? תודה רבה וחג שמח

היי מור, המצב אותו את מתארת יכול להיות מתאים לזה שנותרה שארית של הריון בתוך הרחם לאחר ההפלה. ממליצה לפנות לבדיקת US בהקדם והחלטה על המשך ניהול בהצלחה

27/04/2024 | 17:15 | מאת: אנני

היי, קצת חוששת לפתע כבר כשלושה ימים פסקו הבחילות (שמלכתחילה לא היו כאלה חמורות), וגם הרגישות בשדיים פחתה משמעותית. לעיתים אני חווה כאבים חדים בבטן התחתונה והתכווצות שרירים כזו (אולי מהתרחבות הרחם). בדיקת שקיפות עורפית רק בעוד כשבועיים האם יש סיבה לדאגה?

היי אנני, לרוב אין קשר בין חלוף התסמינים לבין תקינות ההריון. במידה וישנם דימומים או אם הכאבי בטן שאת מתארת הם חזקים, ממליצ הלפנות לבדיקה רפואית בהצלחה

27/04/2024 | 16:32 | מאת: יהלי

שלום דר אמי בטעות הסתובבה אליי חזק עם המרפק ונתנה לי מכה בבטן התחתונה בדיוק איפה שנמצאת העוברית (הייתי אתמול בביקורת אז ראיתי ב us) ואני חוששת מאוד. האם מסוכן? צריך לעשות משהו? תודה.

היי יהלי, אם יש לך ספק ממליצה לפנות לבדיקה רפואית בהצלחה

27/04/2024 | 15:19 | מאת: טליה

היי 1. האם כל הידבקות בליסטריה גורמת למומים בעובר? האם ניתן לגלותם במי שפיר? 2. האם הידבקות בליסטריה בשליש השני יכולה לגרום למומים או רק להפלות חו"ח? 3. האם ניתן לשתות אייס קפה קנוי בהריון או שעדיף להימנע בגלל ליסטריה? תודה רבה

היי טליה, הרבה ממה ששאלת זה תלוי שבוע הריון אבל ידוע שליסטריה יכולה לעשות זיהום של מי השפיר ומכאן לגרום להפלה/ לידה בהתאם לשבוע ההריון. באם יש חשד לרבות שלשולים חום גבוה יש להבדק. אינני יודעת להגיד ספיציפית בנוגע לאייס קפה אבל בעיקרון ןמומלץ לוודא כי המקום ממנו את קונה את האוכל/שתיה מחוץ לבית יהיה נקי עם היגיינה טובה בהצלחה

27/04/2024 | 10:42 | מאת: רחל

שלום אני בשבוע 25+5 מרגישה תנועות אהל יש כאבי בטן זה יכול להיות בחודשים האלה או שזה לא תקין?

היי רחל, כאבי בטן בהריון יכולים להיות מסיבות שונות, אנא פני לבדיקה רפואית לצורך הערכה בהצלחה

27/04/2024 | 09:53 | מאת: מירי

הייתי מאושפזת שבוע שעבר עם דימום שהפסיק יש לי המטומה בגודל 6 ס״מ כרגע הריון בסיכון נוסעת לאילת עוד שבועיים אני מתלבטת אם זה מסוכן?

היי מירי לא אמרת באיזה שבוע הריון את... ממליצה לפנות לרופא הנשים שמכיר אותך לצורך התייעצות בנושא בהצלחה

28/04/2024 | 09:50 | מאת: מירי

שבוע 14

26/04/2024 | 14:20 | מאת: לא ידוע

עשיתי סקירה מאוחרת בשבוע 23 נצפה ורמיס וציסטרנה מגנה תקין לחלוטין . עקב חשד לירידת מים התאשפזתי בשבוע 34 נעשו לי כמה בדיקות ושלחו אותי לבצע סקירה מכוונת למוח . שם נצפה ורמיס פתוח + ציסטרנה מגנה 13 מ"מ איך זה הגיוני שבשבוע 22 לפי הבנתי הורמיס צריך סופית להיסגר ונפצה שהוא פתוח ? האם יש תקווה ? אני לא יודעת למי לפנות מחכה בנתיים לתשובות תורים ל Mri

היי לך, עם התקדמות ההריון המוח מתפתח והעובר גדל כך שלעיתים ניתן לראות דברים אחרת ממה שנצפה בשבועות צעירים יותר. אני ממליצה להמתין לתשובת MRI ואז לפנות לרופא נשיםמטפל לקבלת מידע נוסף בהצלחה

27/04/2024 | 08:55 | מאת: תודה על המענה

הוא דיבר על כך שייתכן ורמיס הפוך מה זה אומר בדיוק ? והאם זה משהו נפוץ ? כי אני מנסה לקרוא על זה ולא מוצאת מידע

26/04/2024 | 11:49 | מאת: יהלי

שלום דר שבוע 20 בסקירה מוקדמת נצפתה שליה אחורית מרגינלית והבוקר בביקורת הריון נצפתנ שליה קדמית. איך יכול להיות הדבר? תודה.

היי יהלי, שליה לא יכולה לזוז מקדימה לאחורה וכדומה, היא כן יכולה לעלות מאיזור הפה הפנימי עם התרחבות הרחם. לדעתי אולי התיעוד לא מדויק. ממליצה להשלים בדיקה נוספת עם התייחסות מדויקת למיקום השליה בהצלחה

27/04/2024 | 13:27 | מאת: יהלי

תודה רבה. כך חשבתי פשוט מדובר בשני רופאים סופר נחשבים זה היה לי מוזר נורא.

אני בשבוע 8 יש לי כאבי מחזור שהולכים ובאים. לרוב מרגישה טוב. אתמול היה לי הפרשות צהובות והבוקר התחיל לי הפרשות חומות. מה זה יכול להיות? האם אני אמורה להרגיש בשלב זה כאבי מחזור?

היי רחל, דימום או הכתמות בהריון דורשות בדיקה רפואית בהצצלחה

ערב טוב אני בשבוע 26 , ומרגישה יותר תנועות עובר משבועות הקודמים לשבוע 26. עד שבוע 26 הייתי מרגישה תנועות כמו שצרך 3 תנועות 3 פעמים חצי שעה כל פעם - בקור, צהרים,ערב. זה מראה על בעיה כלשהי? או שזה תקין? תודה רבה.

היי שירן, כל עוד את חשה היטב תנועות עובר, וההנחיה היא באמת לחוש 3 פעמים ביום 3 תנועות ב10 דקות, זה אמור להספיק, א אם יש לך ספקות ממליצ הלפנות לבדיקת רופא נשים בהצלחה

25/04/2024 | 19:56 | מאת: הדס

הריון תאומים זהים ( ספונטני) שבוע 14+4 עדיין מרגישה חולשה רצינית ועייפות פעם פעמיים במהלך היום. לפעמים אחרי אוכל ולפעמים ללא קשר. חולשה רצינית שממש חייבת לשכב. האם הגיוני בשבוע כזה עדיין להרגיש חולשה ועייפות? האם קשור לכך שמדובר בתאומים ולא בעובר יחיד?

היי הדס, נשים שונות מגיבות שונה להריונות מבחינת עייפות ותפקוד יומיומי. במידה והדבר מקשה עליך מאד ממליצה לפנות לבדיקת רופא נשים והשלמת בדיקות מעבדה בהצלחה

25/04/2024 | 13:59 | מאת: הלנה

ד״ר שלום האם בדיקת הריון ביתית אשר בוצעה לפני כשבוע והראתה תוצאה חיובית הינה נחשבת כאמינה במידה ונעשתה בדיקה ביתית נוספת זה עתה ותוצאתה שלילית? רק אוסיף ואומר שזהו שבוע רביעי לאחר וסת וטרם הופיע איחור בווסת

היי הלנה, בדיקות הריון הינן מדד טוב אך לא ב100 אחוז. במידה ויש ספק ממליצה להשלים בדיקת ביטא בדם. בהצלחה

שלום לכולם זוג בני 34.5 הריון שלישי יש קצת קושי להיכנס להריון עקב ספירת זרע נמוכה אך בכל זאת הריון ספונטני שלישי שלנו. הריון ראשון הפלה בשבוע 10 עקב חוסר דופק הריון שני תודה לאל צלח בשלום - נכנסנו אליו מאוזנים סוכרתית שמרנו כל ההריון וגם לקחנו קליקסן במינון מינימלי מניעתי. עכשיו הריון שלישי נכנסו אליו מאוד לא מאוזנים סוכרתית כרגע שבוע 5 עם 10.7 A1C אך כרגע הסכרת באיזון גם עם תפריט וגם עם זריקות לטווח קצר וניתור של מספר פעמים ביום. השאלה מה הסיכון חס וחלילה למומים בעובר כשיוצאים מנקודת הנחה שנכנסו להריון מאוד לא מאוזנים סוכרתית כאמור (A1C 10.7) אך מעכשיו (תחילת שבוע 5) ועד סוף ההריון נצליח לשמור על סוכר מאוזן? תודה רבה

כניסה להריון עם HBA1C מוגבר כמו שלך מעלה סיכון למומים עובריים והפלות. אנא פני לבדיקה אצל רופא הנשים שלך לקבלת מידע נוסף בהצלחה

תודה על המענה ואכן ביום חמישי הקרוב נילך לרופאת הריון בסיכון שליוותה אותנו במשך כל ההריון הקודם שלנו שצלח תודה לאל. אשמח לשמוע חוות דעת נוספת מה הסיכוי למומים חס וחלילה אם לוקחים בחשבון את כל הנתונים שרשמתי האם מדובר בעלייה משמעותית מאוד או במשהו יחסית קטן? אנחנו לוקחים בחשבון שאם נפיל עכשיו ההריון הבא יהיה לקראת גיל 36 כנראה(ונרצה סה"כ עוד ילד אחד), אז אולי העליה בגיל שווה מבחינת סיכון לכניסה עם סוכר גבוה... מנסים לחשוב מה הכי נכון לנו נוכח הנסיבות. מבחינת מחקרים כניסה עם סוכר ברמה גבוה כזאת שמשבוע חמש שומרים על איזון סוכר מתורגם הלכה למעשה לכמה עליה בסיכון למומים? תודה רבה

25/04/2024 | 09:48 | מאת: מיטל

שלום אני 4 חודשים לאחר לידה ולהפתעתי נכנסתי להריון האם יש סיכון ללכת בטווח כזה? אני לא יודעת מה לעשות

25/04/2024 | 09:50 | מאת: מיטל

*ללדת

היי מיטל, כניסה להריון בטווח קצר מלידה קודמת מעלה סיכוי ללידות מוקדמות ועוברים קטנים באופן יחסי . אנא פני לרופא נשים מטפל לקבלת מידע נוסף בהצלחה

02/05/2024 | 13:05 | מאת: לילי

היי מיטל, יש לי 2 בנות מטריפות שנולדו בהבדל של שנה וחודש אחת מהשניה. ההריון השני לא היה שונה מהראשון והלידה עברה בקלות. המון בהצלחה!

25/04/2024 | 03:51 | מאת: קרן

שלום ד״ר, 2 שאלות: האם ילד שחלה במחלת הנשיקה או cmv יכול להדביק אחרי חצי שנה? קראתי שנשיקה כן אין הרבה מידע ברשת שאלה 2- בגלל שנחשפתי לאחיין שלי שחלה לפני כמה חודשים במחלת הנשיקה יצא לי למרוח על כפות ידיי אלכוג׳ל שהבנתי שבטוח בהריון אבל אז בלי כוונה וגם פעמיים מרחתי גם על הידיים עצמן כמעט מחצית מגובה המרפק ( הרגל ממריחת קרם ידיים שאני עולה קצת מהכפות לידיים עצמן) האם חלילה גרמתי נזק והאם חודר שליה? כי כאמור זה לא רק בכפות אלא גם בידיים כמובן שלא אעשה זאת יותר מה שכן זה עשה לי גירוי ואדמומיות ומרחתי קרם מתאים להריון מרגישה תנועות אשמח לתגובה🙏 תודה ד״ר

היי קרן, בכל הנוגע לחשיפה לחומרים בהריון אנא פני להריופון בטלפון 089779309, בנוגע לCMV- לא ציינת אם יש לך חשיפת עבר או לא. אנא פני לרופא מנשים מטפל לקבלת הנחיות נוספות בהצלחה

25/04/2024 | 18:39 | מאת: קרן

שלום ד״ר ענת, לא נדבקתי ב cmv לכן אני סופר נשמרת ושוטפת הרבה ידיים אחרי מגע עם פעוטות או ילדים לכן השתמשתי גם באלכוגל לצערי המרכז הריופון סגור האם עליי לדאוג? בעיקרון בעבר שאלתי על אלכוג׳ל ואמרו לי שזה בסדר בהריון השאלה אם לדאוג אם קצת חרגתי מהכפות לידיים עצמן ( ממש לא הרבה, מרחק אגודל) זה מצריך בדיקה במיון או שזה שווה לכפות ידיים? 🙏 תודה

26/04/2024 | 00:22 | מאת: יהלי

מה ההבדל בין המרפק ליד? את סתם נכנסת לסרטים. אם אלכוג'ל מותר בהריון אז הוא מותר בהריון. אני מחטאת מאה פעמים ביום ידיים.

24/04/2024 | 21:07 | מאת: אסתי

שלום וברכה! אני מניקה כך שאין תאריך מחזור אחרון ב 9/04 בטא 12 11/04 בטא 23 14/04 בטא 81 16/04 בטא 145 21/04 בטא 441 24/04 בטא 532 האם העליה תקינה? יש מה לעשות ע"מ לשמר את ההריון? תודה רבה וחג שמח!

היי אסתי, מעבר לבדיקת ביטא יש חשיבות בביצוע בדיקת אולטראסאונד, אנא גשי לבדיקה גניקולוגית בהצלחה

24/04/2024 | 19:11 | מאת: עדי

שלום דוקטור עשיתי שלוש בדיקות בטא הראשונה יצאה 49 השניה 149 השלישית 630 בזמן שהיתה צריכה להיות כבר הכפלה של 1200 הייתי בהדסה עין כרם אמרו שזו הריון שלא מתפתח וראו שק הריון בתוך הרחם מתאים לשבןע שהייתי אמרו להיות חמש +ארבע ביום שישי האחרון החל דימום כמו מחזור היום נבדקתי שוב בבדיקת בטא ויצא שהבטא לא ירד למרות הדימום יצא שוב 630 מה יש לעשות האם זו סיבה לדאגה ?

היי עדי, נשמע שיש צורך בהמשך מעקב ביטא, אולם יש חשיבות לבצע בדיקת אולטראסאונד, אנא גשי לבדיקה גניקולוגית בהצלחה

אני בהריון חמישי בשבוע 7 מצאו אצלי המטומה ומיומה ויש הכתמות קלות ע''ג טישו מידי פעם המטומה בגודל11 על 23 ומיומה 12 על 15 מה יהיה עם ההריון שלי?

היי שיראל, ההריון שלך בעל סיכון גבוה יותר להפלה מוקדמת, מאוחרת או לידה מוקדמת (תלוי בשבוע ההריון), במידה וישנן הכתמות יש רופאיםש היו נותנים פרוגסטרון כתמיכה נוספת. ממליצה לפנות לרופא הנשים שלך לקבלת מידע נוסף בהצלחה

24/04/2024 | 08:40 | מאת: שירי

היי, אני בהריון שלישי עם אפלה ברקע, לוקחת קלקסן 40 ואספירין 100. בשני ההריונות הקודמים הפסקתי אספירין בשבוע 36, בהריון הזה הרופא אמר לי להמשיך עם האספירין עד סוף ההריון כי ככה נהוג היום. האם זאת באמת ההמלצה היום? האם נותנים לאישה תחת אספירין לקבל אפידורל? והאם אין סיכון לדימום משמעותי בלידה תחת אספירין? אודה מאוד לתשובה, תודה!

היי שירי, יצאו מספר מאמרים בנוגע להמשך טפול באספירין מעבר לשבוע 36, בינתיים ההמלצות הן לפחות עד שבוע 36 בהתאם לרופא המטפל. אין בעיה מבחינת אספירין ואפידורל, נכון שיש יותר נטיה לדמם לאחר הלידה אבל האמצעים הקיימים בידי הגניקולוגים בחדר לידה מצליחים להתמודד עם זה. אני ממליצה ללכת לפי הנחיות הרופא המטפל שלך בהצלחה

סליחה על השאלה מראש אבל לא כל כך יודעת למי לפנות עם זה. אני בהריון שבוע 20 ואני ובעלי קיימנו מין אוראלי (תנוחת 69). אני מכירה את הסכנה ממני שאיפת אוויר לנרתיק ואמרתי לו מראש שזה משהו מסוכן אבל כן הרגשתי במהלך האקט שהאף שלו בקרבת הנרתיק ואין מה לעשות.. הוא נושם לכיוון הזה :) לא יודעת לגבי העוצמה והלחץ.. עכשיו כמובן אני בסרטים. אני מאוד מנסה להימנע מסיכונים כל ההריון ולצד זה מנסה לחיות כמה שאפשר, אבל כל דבר כזה פתאום יכול להכניס לסרטים ולחרדה. מקוו. שזה רק סרטים. תודה מראש.

היי לך, במידה ואינך חשה בטוב, ישנו דימום לדני, הפחתה בתנועות עובר, חום- ממליצה לפנות לבדיקה רפואית בהצלחה

22/04/2024 | 12:49 | מאת: דנה

שלום, אני בשבוע 25 להריון, בלי נוגדנים לCMV ויצא לי הרפס בשפתיים לראשונה בחיי האם זה מסוכן לעובר בשלב זה? מה עליי לעשות? האם לשים משחה? תודה מראש וחג שמח

היי דנה, על איזה שפתיים את מדברת? בעיקרון ניתן להשתמש בזובירקס בהריון .. במידה ומדובר באיזור העריה אנא פני לבדיקה רפואית בהצלחה

21/04/2024 | 22:06 | מאת: אנונימית

אני בשבוע 34 וכבר כמה חודשים יש לי פריחה בבטן ובגב וגם מעט ברגליים. לאחרונה הפריחה התרחבה לכפות הידיים והרגליים והיא ממש מגרדת ומציקה בעיקר בלילה מה עושים? האם עלי לגשת לרופא? או שאין מה לעשות?

היי לך, גרד בכפות הידיים והרגליים עם החמרה בלילה דורש התייחסות , אנא פני בהקדם לבדיקה רפואית בהצלחה

21/04/2024 | 20:54 | מאת: טליה

שבוע 31, בישלתי ארוחה על הגז בכירה קרובה לגוף (כ 15-20 סמ מהבטן) וכעבור כמה דקות שמתי לב שהבטן התחממה ממש. האם נגרם נזק כלשהו לעובר? יש סיבה לדאגה?

היי טליה, באם ישנן תופעות נוספות כמו הפחתה בתנועות דימום חום ירידת מים, יש לפנות לבדיקה רפואית בהצלחה

21/04/2024 | 17:38 | מאת: ענת

מאיזה שבוע צריך לעקוב אחר תנועות העובר?

היי ענת, יש לעקוב אחר תנועות עובר בכל עת מאז שאת מתחילה לחוש תנועות בהצלחה

היי, לאחר מעכב של כ5 חודשים של טמפ׳ השחר+מקלוני שתן לביוץ אני למדה כי הביוץ שלי מתרחש באופן קבוע סביב היום ה17/18 (ביום ה16 התוצאה חיובית לסטיקים) למחזור שאורכו 26-27 ימים. האם זה נחשב ביוץ מאוחר? ומתי כדאי לעשות בדיקת הריון בהתחשב בשאלה.

היי לך, בהנחה והמחזור שלך סדיר, אז את צריכה לעשות את בדיקת ההריון עם העיכוב במחזור. מועד הביוץ מלמד אותך בעצם מתי יש לקיים יחסי מין על מנת להגדיל את הסיכוי להריון בהצלחה

היי תודה על התשובה, אך האם זה אמר שהביוץ הוא מאוחר? כייון שהוא לא ביום ה14. והאם התוצאה יכולה להיות חיובית רק אחרי זמן מה מהביוץ? כי המחזור יחסית קצר (26 יום) והביוץ יחסית מאוחר.. לכן אני רוצה לוודא. תודה וחג שמח

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 > ... 698