נגישות
נגישות

סוכרת לפני הריון

דיון מתוך פורום  מעקב הריון, סיבוכי הריון

02/07/2010 | 20:16 | מאת: ליאור

אני בת 37 עם עודף משקל עם סכרת בצום יצא 160 וHBAIC 7.1 רופא סוכרת אמר שחייבת דיאטה כרגע ואולי להוסיף גלוגופג כדור אחד בערב אני רוצה להיכנס להריון האם זה מסוכן? אני עכשיו שומרת על דיאטה והערכים שלי במשך היום שעתיים אחרי אוכל תקינים 82-122 ורק בצום יוצאים קצת גבוהים בבוקר 128 וכו האם הערכים התקינים במשך היום מעידים שהסוכרת היא אכן כתוצאה של עודף משקל? מתי אני אוכל לנסות להיכנס להריון? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, בהחלט מומלץ על ירידה במשקל ועל איזון טוב יותר של הסכרת כך ש - HbA1C יהיה 6 ומטה. זה מפחית סיכון למומים עובריים ולסיבוכי הריון נוספים. אם צריך טיפול תרופתי - מומלץ בהחלט. עם הכניסה להריון חשוב להיות במעקב קפדני של הריון בסיכון. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693