נגישות
נגישות

תוצאות סקירה מוקדמת

דיון מתוך פורום  מעקב הריון, סיבוכי הריון

25/06/2010 | 16:28 | מאת: מירי

שלום ד"ר. אני בת 28, הריון ראשון, בסקירה התגלו 2 הממצאים הבאים: מוקד אקוגני בלב וציסטה בכורואיד פלקסוס. רק בעוד שבועיים אני אעשה חלבון עוברי. עקב הממצאים נשלחתי ליעוץ גנטי אבל רק כשהתוצאות של חלבון עוברי יהיו מוכנות, כלומר לפחות בעוד חודש וקצת. השאלה שלי האים למרות הגיל הצעיר שלי באמת יש סיכון מוגבר לטריזומיה 21 בשל הנוכחות של 2הממצאים? והאים יש התוויות עקב כך לביצוע מי שפיר? כי זה מה שכנראה יציע לי גנטיקאי, אפילו ללא קשר לתוצאה של חלבון עוברי(לפי מה שכתוב באינטרנט).

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, שני הממצאים שנמצאו אצלך בסקירה הם לרוב ממצאים שאינם מעלים משמעותית את הסיכון לתסמונת דאון ולכן כאשר כל אחד מהם מופיע כממצא בודד כאשר שאר הדברים תקינים ובעיקר עם הממצא של הכורואיד פלקסוס ציסט חד צדדי ונעלם בהמשך, הסיכון קטן ולרוב לא מצדיק דיקור מי שפיר. כאשר בסקירה מתגלים מספר ממצאים קטנים, במקרה שלך שניים, השילוב מעלה את הסיכון ולעיתים עם הגיל ופרטים נוספים, אכן נוצר מצב בו בייעוץ הגנטי מומלץ על דיקור מי שפיר. ממליצה לך להמתין לתשובת החלבון העוברי, לייעוץ המסודר ואז להחליט אם כן או לא לבצע דיקור. עדיין אם רק שני אלו הממצאים - הסיכון לטריזומיה נמוך אך לעיתים מומלץ לשלול זאת בוודאות - ההמלצה כאמור, לאחר השלמה של איסוף כל הנתונים. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693