אורך עובר -האם תקין?

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

14/06/2010 | 16:44 | מאת: דפנה29

שלום רב, תאריך וסת אחרון - 14.3.2010 לאחר שלושה אולטרסאונדים, נקבע כי הביוץ התרחש ככל הנראה שבוע אח"כ. אתמול (13.6.2010) עשיתי בדיקת שקיפות עורפית ואורך העובר יצא 5.9 ס"מ ומתאים לגיל של 12 + 4. בדקתי במחשבון הגדילה באינטרנט וראיתי שבגיל הזה, אורך העובר צריך להיות 7.5 ס"מ. הרופא לא אמור לי כלום. האם הכל תקין? תודה מראש

15/06/2010 | 21:19 | מאת: !

אם תחפשי מידע על התפתחות העובר באתרים שונים את תראי שבכל אתר כותבים משהו אחר. 5.9 מ"מ זה בסדר!!!

15/06/2010 | 23:26 | מאת: ד"ר טל בירון-שנטל

שלום, צריך לראות את גיל ההריון לפי סונאר ראשון בהשוואה לוסת האחרונה. אם יש גדילה בהשוואה לשתי הבדיקות, דופק סדיר ושקיפות תקינה, סביר להניח שהפערים שאת מציינת אינם מייצגים בעייה. גם לנורמה יש טווח ולא ערך אחד בודד. נראה כי הכל תקין אך קשה לי להתחייב ללא כל המידע. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

מנהלי פורום הריון ולידה