נגישות
נגישות

תאום נעלם והריון יקר

דיון מתוך פורום  מעקב הריון, סיבוכי הריון

14/06/2010 | 12:22 | מאת: איריס

ד"ר בירון-שנטל שלום רב, בת 38, בהריון שהושג בטיפולים. בעלת רזרבה שחלתית נמוכה, לאחר לידה אחת תקינה לפני 5 שנים, הפלות חוזרות. ההריון הנוכחי החל כהריון תאומים, אולם בשבוע 9 נצפה אחד מהעוברים ללא דופק ומתאים בגודלו לשבוע 8.5. שאלותיי: 1. בהיותי בעלת RH- במידה ויהיה דימום עליי לקבל Anti-D. במידה ולא יהיה דימום חיצוני כיצד מתייחסים לנושא זה - הלא יכול להיות ערבוב של דם אימהי ועוברי גם כך, לא? 2. מובן לי שבדיקת חלבון עוברי עשויה לתת תוצאות כוזבות עקב התאום הנעלם. אולם עקב ההסטוריה שלי והעובדה שההריון יקר עד מאד הייתי רוצה להמנע מבדיקת מי שפיר. טרם ביצעתי שקיפות עורפית. אם תוצאות הבדיקה יהיו מעודדות - האם את ממליצה לי לעבור בדיקת חלבון עוברי בכל-זאת? האם אכן כדאי להמנע ממי-שפיר או שכדאי ליטול את הסיכון להפלה בגלל חוסר נתונים מספקים לניבוי? אודה על תשובותך, איריס

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, הסיכון לפתח מחלה הקשורה לנוגדי Rh שלילי במקרים של תאום שמפסיק להתפתח מוקדם בהריון נמוכים אבל מקובל להמליץ על מתן anti D מניעתי ליתר ביטחון. החלבון העוברי לא ישקף ואני באופו אישי הייתי נמנעת ממנו כדי לא להוסיף רעש רקע מיותר. הייתי מקבלת החלטה על דיקור או לא בהתאם לשקיפות ולסקירה. ללא ספק אלמנט גילך והקושי להרות משפיעים. ניתן לשקול דיקור בשבוע 32 - אם מתפתחת לידה בעקבות הדיקור, מדובר בלידה מוקדמת ולא בהפלה מאוחרת. אני לא חושבת שהדיון באשר להחלטה על ביצוע מי שפיר יכול להתקיים באופן מספק ונכון מעל גבי האינטרנט. זה דיון מורכב מכדי לנהלו בהתכתבות. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693