נגישות
נגישות

שיליית פתח

דיון מתוך פורום  מעקב הריון, סיבוכי הריון

06/06/2010 | 13:38 | מאת: יעל

שלום, אני בשבוע 18 + 2 . שליה קדמית פתח חלקי. מצג עכוז. הכניסה להריון הייתה קשה והצליחה רק לאחר 6 הזרעות. בהריון קודם צירים מוקדמים בשבוע 32, הסתיים בניתוח קיסרי בשבוע 41 +2. האם ההריון מוגדר כהריון בסיכון? האם יש צורך לבצע מעקב הריון אצל רופא המומחה בהריונות בסיכון? האם אני יכולה לצאת לטיול בארץ עם נסיעות ארוכות באוטובוס? האם יש הגבלות מיוחדות בגלל שיליית הפתח? תודה!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, שליית פתח מעלה סיכון לדימומים בהריון. מומלץ להימנע מיחסי מין ומפעילות גופנית מאומצת. נסיעות ארוכות אינן פעילות מאומצת. שליית פתח מעלה סיכון לשליה נעוצה כאשר היא קיימת אחרי ניתוח קיסרי - מומלץ לבדוק זאת בסקירת המערכות. במידה ויופיעו שוב צירים מוקדמים, בנוכחות שליית פתח הם עלולים לגרום לדימומים. כל אלו מעלים את הסיכון בהריון שלך אבל בסך הכל יש סבירות גבוהה להריון תקין. תתייעצי עם הרופא שלך לגבי יכולתו לעקוב אחר ההריון שלך שהוא מעט יותר מורכב אך על פניו לא בעייתי. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693