נגישות
נגישות

לקראת הפחתת עובר

דיון מתוך פורום  מעקב הריון, סיבוכי הריון

04/06/2010 | 17:27 | מאת: עדי

אני בשבוע 15 וחצי מIVF, ההריון החל כשלישיה כשלאחד העוברים פסק הדופק בשבוע 9 בערך, שקיפות עורפית תקינה אצל 2 העוברים, על פי שקלול תוצאות השקיפות וגיל נאמר לי שאין צורך במי שפיר ובסקירה מוקדמת אצל אחד מהם נתגלה הידרוצפלוס חדרי מוח 12-14 מ"מ עם כורואיד פלקסוס קטן מאוד ואמורה לעבור הפחתה בשבוע שבועיים הקרובים. נאמר לי לפנות לבית החולים לועדה להפסקת הריון לעובר זה. 1. האם לא כדאי ללכת לחוות דעת נוספת אצל מומחה למוח עובר או שההבחנה הזו מספיקה? 2 האם זה משהו שמצריך עכשיו ייעוץ גנטי ומי שפיר לעובר התקין שכרגע גם הסקירה יצאה אצלו תקינה? 3. מה הסיכוי שלעובר התקין יתגלה חס וחלילה משהו דומה בהמשך למרות שעכשיו הכל תקין?

לקריאה נוספת והעמקה

עדי שלום, צר לי לשמוע על מעללי ההריון שלך. אני חושבת שבהריון יקר אם אינך שלמה עם ההמלצות שקבלת חשוב לשמוע חוות דעת נוספת. ממליצה על בדיקה סונוגראפית חוזרת אצל מומחה אולטרה סאונד ועל ייעןץ גנטי לפני הפחתה נוספת כדי להיות בטוחה שאת עושה את הדבר הנכון. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693