נגישות
נגישות

us בהיריון

דיון מתוך פורום  מעקב הריון, סיבוכי הריון

31/05/2010 | 12:41 | מאת: עדן

שלום, אני בת 37 והיריון ראשון עם עובר זכר. בצעתי סקירה ראשונה תקינה וגם שניה, תבחין מרובע, העמסת סוכר. הכל תקין. לא ביצעתי מי שפיר. בשבוע 30+4 אושפזתי בבית חולים עם התקצרות צוואר הרחם ונתנו לי זריקת צלסטון ובUS אמרו שראש העובר גדול בשבוע לגילו ואין לי מה לדאוג. בשבוע 32+0 הרופאה הפנתה אותי לUS שגרתי ע"י טכנאית בקופ"ח. הראש + ההיקף היו גדולים ב-3 שבועות לגיל העובר. כל שאר המדדים תקינים. 1. האם יכול להית תוך 10 ימים פער כזה בגדילת הראש? 2. האם עלי לפנות למומחה לUS לביצוע סקירה שלישית? 3. האם עלי לפנות ליועץ גנטי? 4. מה עושים עם מידע פתאומי כזה לאחר שכל ההיריון היה תקין? מה יעזור מי שפיר עכשיו אם אקבל תוצאות בשבוע 35 ? אני ממש מבולבלת ולחוצה מתוצאה כזו חריגה. יכול להיות חו"ח מום שיתגלה רק עכשיו? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, כאשר מאובחן עובר עם ראש גדול מומלץ להסתכל על מבנה המח של העובר. סביר להניח שאם היה מתעורר חשד אצל הרופאה שלך היא היתה שולחת אותך לבדיקה מכוונת. ממליצה לוודא איתה. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693