פורום הריון ולידה

הפורום נועד לתת תמיכה לנשים בהריון, מענה מקצועי לכל השאלות בתחום הריון ולידה. ביצוע בדיקות בהריון, מתי להגיע לחדר לידה, ניתוחים קיסרים, הריון בסיכון גבוה ועוד.
34797 הודעות
33836 תשובות מומחה

מנהלי פורום הריון ולידה

15/04/2024 | 20:59 | מאת: חסוי

שלום, בעקבות דימומים שהיו לי הלכתי לבדיקת אס בשבוע 5+3 והרופא ראה שק הריון והבהוב קטן שלא ידע להגדיר מה הוא.. אמר או דופק או וריד רחם ?? שהלכתי מס ימים לאחר מכן לרופאה אחרת לבדיקה בשבוע 6+0 היא ראתה שק הריון ושק חלמון ללא דופק ואמרה שאין סיכוי שמה שהוא ראה היה דופק כי זה מוקדם מידי... עכשיו אני נורא מפחדת שזה כן היה ופתאום נעלם ושמשהו לא בסדר! האם מה שהיא אמרה זה נכון??? האם עדיין מוקדם לבדוק דופק??

שלום, עברתי הפלה נדחית בשבוע 11 שמתאימה לשבוע 8. קיבלתי ציטוטק בשבוע 11, שלא השפיע לכמה ימים. לאחר 5 ימים התחיל דימום קל- בינוני שנמשך כמה ימים , שק ההריון עדיין לא יצא. היום בפעם הראשונה הצואה שלי נראתה מלאה בנקודות שחורות / חלקן אדומות. לקחתי אופטלגין בשבוע האחרון בשביל כאבים. האם יש קשר להפלה/ ציטוטק/ אופטלגין? חשוב לציין שמעולם לא היתה לי צואה כזו, מנומשת כולה. אין תופעות אחרות חוץ מהתכווצויות. ככל הנראה אצטרך טיפול שני בציטוטק השבוע. תודה רבה.

15/04/2024 | 16:35 | מאת: הריונית

שלום האם יש מניעה כלשהי לשחיה בים באילת או לשנורקלים בגבולות המאמץ הסביר והנוח? אמא שלי חושבת שהמים הקרים באילת יכולים להזיק

14/04/2024 | 18:56 | מאת: אנונימית

שלום, לפני שבוע הייתי בבדיקה בעקבות דימום קל שהיה וראו שק הריון עם משהו מהבהב שלא היה ברור מה הוא לטענת הרופא לא ידע אם זה דופק או וריד רחם... היום חזרתי אחרי פחות משבוע לאולטרסאונד שראו בו שק הריון וחלמון אבל לא הופיע דופק. יכול להיות שבשבוע 5+3 היה דופק ועכשיו אין? שמשהו לא תקין? שזה בכלל לא היה דופק שנעלם חלילה? הרופאה שהייתי אצלה היום אמרה שיכול להיות שזה מוקדם ושצריך לחכות שבוע אבל גם להכיר באפשרות שמשהו לא תקין וגם אמרה שלא הגיוני שהוא ראה דופק בשבוע 5 שאין סיכוי כזה... אז מה היה ההבהוב שראיתי בתוך השק הריון בעצם? האם יש סיכוי שההריון התפתח תקין?

14/04/2024 | 17:16 | מאת: הדס

יש לי דימום ממש קל מהאף שהתחיל בערך בשבוע 7-8. מסתכם בניגוב טישו ובאמת שמדובר בטיפה שתיים ולא נוזל, אלא רק בניגוב. לאחרונה שמתי לב כשמקנחת אף בעיקר בבוקר בקרישי דם קטנים. האם זה יכול להעיד על בעיה?

14/04/2024 | 12:06 | מאת: תמי

היי האם יותר להשתמש בטיפות גנטיל ליובש בהיריון?

14/04/2024 | 02:54 | מאת: טל

שלום דר ביצעתי אתמול מי שפיר אני מתגוררת בבית פרטי ונאלצתי לעלות/לרדת במדרגות כדי להגיע לחדר/מטבח/מקלחת וכו'. כמובן שלאט ומעט ככל האפשר, אבל בכל זאת יצא לי לעלות ולרדת מספר פעמים גרמי מדרגות בשני הימים. למעט זאת נחתי. אני בחרדה נוראית שמא זה היה מסוכן או עשיתי נזק, האם כך? איך אפשר לדעת? תודה.

שלום טל, אין הנחיה לשכיבה מוחלטת לאחר דיקור מי שפיר. ההמלצה היא להימנע מפעילות גופנית ומאמצים. בהנחה שעלית לאט לאט ואת מרגישה טוב, אין מניעה. בהצלחה

12/04/2024 | 10:32 | מאת: טל

שלום דר ביצעתי הבוקר בדיקת מי שפיר כולל אקסום, בגלל שעשיתי אקסום ישיר לקחו לי עוד 2 מבחנות של מי השפיר ואני חוששת נורא שמא חלילה זה יותר מדי או יגרום למצוקה או יהיה יותר קשה להשלים את הכמות. האם זה יותר מסוכן? תודה.

12/04/2024 | 10:52 | מאת: טל

כתוב בדוח שנשאבו 45 סמק ובכל מקום שמוסבר על הבדיקה אני רואה שכתוב 20-40 סמק... לקחו לי 5 מבחנות במקום 3!!!

שלום טל, לעובר יש מנגנונים של ייצור מי שפיר כל הזמן כך שהכמות של מי השפיר שהוצאו מתחדשת. מומלץ לבצע בדיקת אולטרה סאונד לביקורת שבוע לאחר הדיקור לוודא את כמות מי השפיר. בהצלחה

11/04/2024 | 22:08 | מאת: שואלת

שבוע 6+3, כבר למעלה משבוע סובלת מכאבי ראש חזקים, אקמול עוזר ל4 שע' אבל הבנתי שלא כדאי לקחת הרבה. זה נורמלי? ממה יכול להיות? הריונות קודמים לא סבלתי מזה. (אציין כי לוקחת 2 דופסטון ליום לתמיכה, ובהריונות קודמים היה לי לחץ דם נמוך) תודה

שלום לך, כאב ראש בתחילת ההריון הוא תופעה מוכרת ולרוב נובע מהפרוגסטרון הגבוה. בנוסף לפרוגסטרון של ההריון את נוטלת גם תמיכה של דופסטון שגם הוא יכול לגרום לכאבי ראש. ממליצה לך להתייעץ עם רופא.ה הנשים שלך לגבי המשך נטילת דופסטון. בנוסף ניתן להתייעץ עם המכון הטרטולוגי בנוגע למינונים אפשריים של אקמול בתחילת הריון- מרכז הטרטולוגי של משרד הבריאות בטלפון 02-5082825 או להריופון אסף הרופא בטלפון 08-9779309 בהצלחה

11/04/2024 | 21:36 | מאת: מורן

הי בת 39 שבוע 28 הסוכר בצום 83 לאחר שעה 155 לאחר שעתיים 170 שהמקס' 155 לאחר 3 שעות 124 בהריון הקודם היתה סכרת שאוזנה בתזונה אני לא מעשנת והמשקל תקין האם בהתאם לנסיבות זו סכרת? או שלא חד משמעי כי החריגה רק בערך אחד? תודה🙏

שלום מורן, בעבר סוכרת הריון נקבעה על בסיס שני ערכים לא תקינים. היום הגישה קצת השתנתה. במקרה של ערך אחד לא תקין כמו אצלך אנחנו מתייחסים לגורמי סיכון נוספים כמו עודף משקל, היסטוריה משפחתית של סוכרת, סוכרת הריון בהריונות קודמים (שאמרת שלא הייתה) ועוד. בד"כ מבצעים מעקב סוכר במשך שבוע ובהתאם לכל הגורמים קובעים אם מדובר בסוכרת הריון. ממליצה להתייעץ עם רופא.ה הנשים שלך. בהצלחה

11/04/2024 | 13:16 | מאת: הדסי

שלום ד״ר בהריון, שבוע 30 נגשתי היום למיון נשים בקהילה עקב תחושת רטיבות ( כל פעם מרגישה שיוצא לי ) ובהחלט הורדתי כמה פעמים את המגן תחתון כדי לראות אם אני צודקת וגם לאמוד כמה יש לי והתחתון מאתמול רטוב אך לא ספוג כל הזמן יש לי הפרשות וזה שונה מאתמול זה ממש רטוב! אני לא מריחה עקב אלרגיה אם זה שתן הרופא בדק ואמר שיש לי הפרשות מרובות וגם פיטרייה ( פיטרייה יש לי מתחילת ההריון והיא לא מגרדת ) יש כמות מים תקינה 🙏 גם עכשיו שחזרתי התחתון רטוב אני ממש מתייאשת מזה וחוששת המון הוא אמר להגיע אם זה יחזור אבל כבר שהייתי אצלו אמרתי לו שהתחתון רטוב אני לא יודעת מה לעשות איך אדע אם חלילה יקרה דליפה? הרי שהתחתון ללא מגן תחתון מראה לי מאתמול רטיבות יש דרך לדעת? מרגישה תנועות עובר יפות מאוד 🌸 תודה

שלום הדסי, במהלך הריון ישנן הפרשות מוגברות בייחוד לאור מזג האוויר החם וההזעה המתלווית. בנוסף וכמו שאמרת, לחלק גדול מהנשים יש פטריה נרתיקית (לאור השינויים ההורמונליים) וכל עוד היא לא מגרדת אין צורך לטפל. טוב שניגשת להיבדק. במידה ונשללה בבדיקה ירידת מים, תמשיכי לעקוב. במידה ויש הפרשות מוגברות או שכמותן עולה על הרגיל, ניתן לגשת שוב לבדיקת רופא.ה נשים זמין ולהיבדק. בהצלחה

11/04/2024 | 12:34 | מאת: בר

שלום, בת 39+2 לא מטופלת פוריות. תאריך ווסת אחרונה 28.2.24 ביוץ בדיקה ביתית יצאה לראשונה חיובי ב 11.3 קיום יחסים ב 11.3 לאחר שראיתי ב. ביוץ חיובית + שבוע לאחר מכן קיום יחסים ב 17.3 ללא גמירה בפנים אבל ייתכן והיה כמה טיפות. 1. האם ייתכן לפי חישוב השבועות שההריון נקלט מהאקט שב 17.3 ? 2. איזה שבוע אני אם מבדיקה שנערכה הבוקר 11.4 נאמר לי שיש שק בגודל 4 מ"מ? לא בטוחה אם היא אמרה שבוע 5 אבל לפי תאריך ווסת 28.2.24 זה אמור להיות שבוע 6. לא? תודה מראש!

שלום בר, לגבי שתי השאלות ששאלת- גיל ההריון נקבע לפי תאריך וסת אחרונה ולאחר ווידוא באולטרה סאונד שמבוצע בתחילת ההריון ולא לפי התאריך של קיום היחסים. אם באולטרה סאונד ראו שק הריון שמתאים לשבוע 5, ניתן לבצע בדיקת אולטרה סאונד חוזרת לאחר 7-14 ימים ולפי שתי הבדיקות ובייעוץ עם רופא.ת הנשים שלך לקבוע את גיל ההריון בהצלחה

11/04/2024 | 10:15 | מאת: שרון

שלום רב. בת 33. סובלת מקרטוקונוס)בעיה בקרנית( ועוברת בקרוב גם ניתוח קטרקט. יש לי שני ילדים ולאחר הניתוח אני מתכננת הריון נוסף.אבל יש בי חשש גדול מאד שההריון והלידה יכולים להוות סכנה עבור הראייה שלי. למשל להפרדות רשתית. האם קיים סיכון כזה? תודה רבה מראש

שלום שרון, ממליצה לפנות לרופא.ה עיניים לקבל הערכה מלאה בנוגע למצב העיניים כיום ולגבי השלכות עתידיות בהצלחה

11/04/2024 | 09:23 | מאת: דנה

היי, אני בשבוע 10 להריון, לפני 4 וחצי חודשים עברתי ניתוח פיסורה. מתחילת ההריון בערך פי הטבעת שלי אף פעם לא ״נקי״, תמיד מלוכלך בצואה לא משנה כצה מנגבת/שוטפת. התחתונים גם מתלכלכות מצואה מידי פעם. האם זה הגיוני שיש דליפת צואה בתחילת הריון? האם יכול להיות קשר לניתוח שעברתי? האם תופעות אלו עוברות בדר״כ לאיר ההריון? מה ניתן לעשות בינתיים כדי להפחית/למנוע את התופעה המטרידה הזאת? תודה רבה!

שלום דנה, ממליצה לך לגשת בהקדם לכירורג או לרופא/ה אצלם נותחת. דליפת צואה היא לא תופעה תקינה של הריון. בהצלחה

10/04/2024 | 23:25 | מאת: לירי

שלום יצא לי פצע על השפתיים ואני בהריון שבוע 13+4 רציתי לשאול אם זה מסוכן בבדיקת דם לפני כמה שבועות בתחילת ההריון אלן היו התוצאות HERPES HSV1 IgG positive 51.4 האם יש סכנה לעובר שכעת יש לי פצע שזה כנראה ההרפס?

שלום לירי, הרפס שמופיע בשפתיים לא משפיע על העובר. הסכנה העיקרית היא בהרפס גניטלי וסכנה מהדבקה במהלך הלידה. בהצלחה

10/04/2024 | 23:09 | מאת: יהלי

שלום דר האם שליה אחורית מרגינלית מפריעה לביצוע הבדיקה? (הודגמה בסקירה מוקדמת 14 פלוס 2) והבדיקה שלי מחר שבוע 18 בדיוק. זה בסדר או צריך לדחות? בנוסף, מתגוררת זמנית עם הוריי, אבי עם דלקת גרון חריפה משתעל בלי סוף. אניכ רגע בסדר ללא סימפטומים אבל חוששת שנדבקתי/אדבק חלילה ואצטרך להשתעל לאחר הבדיקה והרי אסור להתאמץ וזה יאמץ חלילה את הבטן. אפשר לקיים את הבדיקה? תודה

שלום יהלי, את בדיקת הדיקור מבצעים תחת אולטרה סאונד כך שרואים את מיקום השליה ודוקרים רחוק ממנה. לגבי אביך - החלמה מהירה. מציעה להתרחק ממנו ולהשתמש במסיכה בקרבתו על מנת להימנע מהדבקה. בהצלחה

שלום, אני בשבוע 5 להריון ואתמול גיליתי כתם חום ורדרד בתחתונית... הלכתי ישר לרופא שעשה לי בדיקת אולטרסאונד וגינלית ובה ראה שקיים שק הריון עם הבהוב קטן של אור שככל הנראה נראה כמו דופק העובר. ששאלתי אותו ממה יכול להיות הדימום לא הייתה לו תשובה מרגיעה וחד משמעית והוא שלח אותי לבדיקת בטא חוזרת ונתן לי אטרוגסטן נרות וגינלים שבבדיקה באינטרנט נראה שזה לטיפול חלילה מניעתי להפלות! השאלה שלי היא אם אכן יכול להיות חשש להפלה למרות שבאולטרסאונד ראו שק ושאין דימום? האם זה בטוח לקחת את זה ומומלץ ליתר בטחון? יכול להיות שבכלל הדימום הוא השתרשות? מה ההבדל ביניהם? הרופא היה לא הכי מחובר ולא נידב הרבה מידע לצערי.

שלום לך, כל אירוע של דימום בתחילת הריון נקרא בהגדרתו "הפלה מאיימת" . הטיפול שניתן לך הוא טיפול מותר בהריון. בדימום קל שלא חוזר על עצמו הסיכוי להפלה הוא נמוך ורוב הסיכויים שההריון יתקדם ויתפתח בצורה תקינה. ממליצה לך לחזור על אולטרה סאונד חוזר בעוד שבוע לווידוא תקינות הריון. בהצלחה

תודה על המענה! הדימום הוא יום כן יום לא..לא מובן ממש מקווה שייעלם! בבדיקת הבטא של שבוע 5+3 יצא לי 2753... האם זה יכול להראות שההריון בסדר? חשוב לי לציין שיש גם קצת התכווצויות בבטן התחתונה ומידי פעם באמצעית לא משהו בלתי נסבל או כואב משמעותית אבל יש.. יכול להיות מגדילת הרחם או חלילה מעיד על משהו אחר? יש לי תור לאולטרסאונד אצל רופא אחר ביום א בתחילת שבוע 6 לבדיקה חוזרת בתקווה לבשורות טובות🙏🏻

לצערי, ערך הבטא הוא לא מה שיקבע האם מדובר בהריון תקין או לא. אם יש דימום מוגבר, כאב בטן עוצמתי, מומלץ לפנות לבדיקת רופא/ה נשים זמין בהצלחה

10/04/2024 | 09:44 | מאת: יהלי

שלום דר, בת 35.5 שבוע כמעט 18 להריון סופר יקר לי. ברוך השם כל הבדיקות כולת שקיפות וסקירה מוקדמת תקינות לגמרי. מבחינת הרופא המלווה שלי מרגע הכניסה להריון לא הייתה שאלה לגבי ביצוע מי שפיר (לדעתו חובה לכולן) לכן גם אמר ש nipt מיותר ולא עשיתי ולא עצרתי לרגע לשקול את העניין כי סמכתי עליו והציג זאת כמו עובדה קיימת. כעת הבדיקה בעוד יום ואני בחרדת אימים (מהסכנות של הבדיקה עצמה כמו חלילה זיהום או הפלה, עברתי לצערי כרב הפלה ספונטנית בשבוע ה6 להריון קודם ועוד אין לי ילדים) ופתאום שומעת מחברות גם מבוגרית יותר שבחרו שלא לעשות את הבדיקה ותוהה מה הדעה/ההמלצה הרווחת כיום. תודה.

שלום יהלי, אני מבינה את החשש אך הסיכוי לסיבוכים מדיקור מי שפיר הוא מאוד נדיר. לגבי nipt ניתן לבצע את הבדיקה בכל שלבי ההריון. לגבי הדעה הרווחת - מה שמשנה זה מהי הדעה שלך. רוב רופאי הנשים נוטים להמליץ על דיקור מי שפיר בהתאם לאינדיקציות ולסיכונים מול התועלת. ממליצה לך להתייעץ עם הרופא/ה שלך ועם הרופא/ה המבצע/ת של הדיקור. בהצלחה

09/04/2024 | 21:47 | מאת: מניקה

ערב טוב, אני רוצה להפסיק להניק, מניקה קרוב לשנתיים. כעת בשבוע 10 והפחתתי הנקה לפעם ביום מזה מספר ימים. איך אפשר להפסיק הנקה- מה צריך לעשות? האם פשוט להפסיק? או לתת יום כן יום לא לתקופה? החשש העיקרי שלי הוא גודש שעלול להיווצר. תודה ובברכה.

שלום לך לאחר הנקה של שנתיים הסבירות לגודש היא מאוד נמוכה. הפסקה בהדרגה תוך שיתוף של הפעוט היא דרך פעולה מצוינת להפסיק באיטיות. בהצלחה

09/04/2024 | 19:01 | מאת: נועה

האם אפשר להשתמש בזמן טיפולי פוריות והחזרת עוברים בטיפות אוזניים אוטידין טבע רק לפעם אחת כדי להעביר כאב?

שלום נועה, ממליצה לך להתייעץ עם יחידת הivf בה את מבצעת את הטיפולים. בהצלחה

09/04/2024 | 18:39 | מאת: אסתי

שלום וברכה! אני חצי שנה אחרי לידה בהנקה מלאה, 10 שבועות אחרי לידה - בוצעה היסטרוסקופיה אבחנתית להוצאת שארית שליה חודש מהבדיקה קיבלתי מחזור קשה מאוד וארוך ומאז לא קיבלתי מחזור - איחור של 20 יום (כתמים סביב התאריך של המחזור). הומלץ לי לחזור על ההיסטרוסקופיה ע"מ לשלול שאריות, לכן עשיתי בדיקת BETA ערכים יצאו 12, הבנתי שלא מעיד חד משמעית על הריון, ואחכה יומיים לחזור על הבדיקה, אך האם ההיסטוריה יכולה להשפיע על התוצאות?

שלום אסתי לא הבנתי את שאלתך היסטוריה של שארית שלי לאחר לידה אכן מעלה סיכון לשארית שליה גם בהריונות הבאים. בערך בטא כה נמוך מומלץ לחזור על הבדיקה לאחר יומיים כדי לראות מגמה בהצלחה

11/04/2024 | 13:39 | מאת: אסתי

היום עשיתי בדיקה שוב, תוצאות: HCG QUANT.(S) = 23.2 PROGESTERONE = 23.39 מה ששאלתי - האם העובדה שלא וידאתי שהרחם נקי אחרי הוצאת השארית, מגדילה את הסיכון למשהו לא תקין? תודה רבה

בדרך כלל אחרי היסטרוסקופיה ניתוחית מומלץ לבצע היסטרוסקופיה אבחנתית לוודא שחלל הרחם ריק. ממה שכתבת אני מבינה שלא ביצעת את בדיקת הביקורת כך שכעת יש צורך בהמשך מעקב בטא להבין האם מדובר בהריון חדש או ברקמה שייתכן ונשארה ומפרישה את ההורמון(פחות סביר) בכל מקרה ממליצה לך להמשיך לעקוב אחרי הבטא לעשות בדיקה נוספת ביום ראשון ולהתייעץ עם רופא/ת הנשים המטפל/ת שלך לגבי ההמשך בהצלחה

09/04/2024 | 10:34 | מאת: ליה

היי, מנסה להיכנס להיריון. אני שבוע וחצי לפני תאריך משוער של ווסת, סובלת מכאבים של מחזור. כאבים שבאים והולכים לעיתים כאבים חזקים מאוד כאבים פנימיים זה לא ממש אותם כאבים כמו שיש דימום אלא משהו ״ליד״ האם זה תקין? האם מעיד על משהו? תודה מראש

שלום ליה, ייתכן שאלו כאבי ביוץ אם הכאב לא חולף ממליצה לגשת לבדיקה במוקד נשים זמין בהצלחה

07/04/2024 | 19:08 | מאת: חנה

בתוצאת הבדיקה רשום IU/l 2827 האם זה מראה על הריון ואם כן,באיזה שבוע?

שלום חנה, בשעה טובה הבדיקה אכן חיובית. גיל ההריון נקבע לפי תארחך הוסת האחרונה ולפי אולטרה סאונד. את יכולה לקבוע תור לטכנאית אולטרה סאונד או לרופא/ת הנשים שלך ולבצע אולטרה סאונד ראשון בהריון. בהצלחה

06/04/2024 | 15:50 | מאת: נועם

האם מותר לאכול בהריון טופו משי חי? כלומר קינוח שמורכב מטופו משי חי, סילאן ובננות בבלנדר.

שלום נועם, אין הנחיה של משר הבריאות להימנע מטופו במהלך ההריון. מצרפת את עמדתם בנושא https://www.gov.il/he/Departments/General/food-service-soy בכל שאלה נוספת לגבי חשיפה במהלך ההריון ולגבי השפעות אפשריות של חומרים על העובר, ניתן לפנות למרכז הטרטולוגי של משרד הבריאות בטלפון 02-5082825 או להריופון אסף הרופא בטלפון 08-9779309 בהצלחה

04/04/2024 | 17:21 | מאת: שיר

היי אשמח לדעה של רופא. וסת אחרונה נגמרה ב7.3. ערכי בדיקת בטא ראשונה שנעשתה ב31.3 69, בדיקה שנייה יומיים לאחר מכן תוצאה של 304. האם תקין? קבעתי תור לרופא לשבוע 6, בעוד כשבועיים. אשמח לתשובה בהקדם.

שלום שיר, לערכי הבטא יש טווח רחב מאוד. העלייה נשמעת בטווח התקין, ממליצה להמתין בסבלנות לאולטרה סאונד אצל הרופאה שלך. בהצלחה

שלום, אני אחרי 2 לידות, לידה אחרונה לפני חצי שנה ועם התקן לא הורמונאלי מאז. יש לי איחור במחזור 3 שבועות, בטא שלילי ו Progesterone 41 ו Estradiol 703. מה זה אומר? יכול להיות שיש הריון?

שלום לך, בדיקת הדם ל bhcg מעידה על נוכחות של הריון. במידה והבדיקה שלילית בדם המשמעות היא שאין הריון. בהצלחה

03/04/2024 | 22:28 | מאת: סיגל

אני בהריון בשבוע 6 פלוס 2היריון בסיכון לוקחת קלקסן אספירין דופסטון אנדומטרין פרדינזון האם מותר לקחת זובירקס המשחה ואם לא אקח יכול להיגרם נזק לעובר? תודה

שלום סיגל, באופן עקרוני מותר להשתמש בזובירקס בהריון. למידע מפורט על ההשפעות של חשיפה לתרופות על העובר ממליצה לך לפנות למרכז הטרטולוגי של משרד הבריאות בטלפון 02-5082825 או להריופון אסף הרופא בטלפון 08-9779309 בהצלחה

03/04/2024 | 13:36 | מאת: אסתי

שבוע 8+2 אתמול נראה דופק והכל תקין. התחילו הפרשות ורדרדות בניגוב+על התחתון חשוב לציין שיש לי פטריה ואתמול שמתי נר וגינלי האם יש מה ללכת להיבדק ? האם יש סיבה ללחץ?

שלום אסתי, בכל מקרה של דימום בהריון צעיר מומלץ לגשת להיבדק במוקד נשים זמין. בהצלחה

03/04/2024 | 11:49 | מאת: אנונימית

ד"ר שלום רב, אני כעת בהריון חדש ב"ה בשבוע 5+3. זה הריון שני שלי, הראשון הסתיים בהפלה נדחית בחודש נובמבר - גיליתי בשבוע 15 שהעובר הפסיק להתפתח בשבוע 12. עשיתי השבוע בדיקות דם ספירת דם. הגיעו תשובות של נגיף הparvo virus b19 מסתבר שחליתי בנגיף הזה בהריון הראשון (עלו על זה במעבדה כי בדקו דמים שמורים שלי) הדם בספטמבר היה נקי מהנגיף ובאוקטובר נגוע. זה יכול להיות הסיבה להפלה שקרתה. כיום יש לי בדם IgG חיובי וIgM חיובי חלש. ההדבקה הייתה לפני חמישה חודשים בדיוק, זה אומר חמישה חודשים לפני הכניסה להריון החדש. הופנתי להריון בסיכון. אשמח שתשפכי לי קצת אור על הנושא, הרופא אמר שזה נראה לו בסדר בגלל שעבר הרבה זמן מההדבקה אבל אני מוטרדת שהIgM עדיין חיובי חלש...

שלום לך, ממליצה להתייעץ עם רופא/ה מומחה במחלות זיהומיות לגבי הסיכון לעובר. בהנחה שעברו 5 חודשים, נשמע לי שהסיכוי להשפיע על ההריון החדש הוא קטן אבל הכי טוב להתייעץ עם מי שמתעסק עם מחלות מהסוג הזה בשגרה - רופא/ה מחלות זיהומיות. בהצלחה

02/04/2024 | 21:26 | מאת: לימור

שלום וערב טוב. עוברת בכל יום תחת שער ביטחון (כמו בכניסה לקניונים, שמצפצף אם יש משהו ממתכת) פעמיים ביום. שבוע תשע. מסוכן? עדיף להימנע? או שבסדר? תודה רבה מראש על התשובה!

שלום לימור בכל שאלה בנוגע לחשיפה שעלולה לפגוע בעובר, ניתן לפנות למרכז הטרטולוגי של משרד הבריאות בטלפון 02-5082825 או להריופון אסף הרופא בטלפון 08-9779309 בהצלחה

02/04/2024 | 15:55 | מאת: יהלי

היי דר שבוע 17 להריון בסיכון יקר מאוד בעלי טס למדינת עולם שלישית כשהדרישה בה היא לחסן לצהבת A, טיפוס וטטנוס. הוא מחוסן רק לטטנוס ולא ידע שצריך עוד חיסונים. במדינה הזו יש גם המון כלבת, מלריה, דונגי ועוד כל מיני טפילים ומחלות אקזוטיות מלבבות. אני חוששת מאוד שהוא ידבק שם חלילה במשהו ויסכן אותי עם שובו. האם המחלות הנל מדבקות? מה משך דגירה אפשרי שלאחריו אפשר להניח שאדם לא נדבק? מה אני יכולה לעשות כדי להגן על עצמי ועל העובר? תודה

שלום יהלי את שואלת שאלה מאוד כללית כל מדינה וכל מזהם בעלי המאפיינים שלהם ממליצה לפנות למרפאת מטיילים שם ניתן לקבל ייעוץ מלא לגבי כל מדונה החיסונים הנדרשים והמזהמים הנפוצים בה בהצלחה

04/04/2024 | 07:40 | מאת: יהלי

תודה אך זו לא השאלה שלי.הוא כבר טס ללא החיסונים למקום שאני כבר בדקתי מה הם המזהמים הפוטנציאלים- בעיקר צהבת a, טיפוס וטפילי מעיים שונים. שואלת כמה הוא מסכן אותי עם חזרתו.

זה תלוי אם הוא יידבק או לא...

02/04/2024 | 14:14 | מאת: גלית

שלום רב, שבוע 17. בשבתות אני נרדמת סביב השעה 22:00 בלילה ומתעוררת לאחר כ-12 שעות. בשאר השבוע ישנה כ-9/10 שעות בלילה. קראתי בכתבות ובמחקרים שנעשו שאסור לישון כל-כך הרבה בהריון בגלל ירידת לחץ הדם והדבר מסכן את ועלול להוביל חלילה, ללידה שקטה. האם זה נכון? אני ממש מבוהלת ומפוחדת. לפעמים אני כל-כך מותשת ועייפה וכשמתעוררת מבוהלת מאוד מירידת לחץ הדם, ומה עם העובר שלא ניזון כל-כך הרבה שעות? אשמח לתגובתך

שלום גלית, אני לא מכירה מחקרים מהסוג שציינת. העובר מקבל את כל צרכיו דרך השליה שממשיכה כמובן לתפקד גם בעת השינה. ממליצה לך לפנות לרופא/ת הנשים המטפל/ת שלך על מנת לבצע בדיקות דם כלליות ולוודא שאין סיבה אחרת לעייפות מלבד ההריון. בהצלחה

02/04/2024 | 11:46 | מאת: צביה

גילו לי בשבוע 11 המטומה בגודל 4.8 ס"מ כרגע, אני בשבוע 15 עם דימומים פה ושם. מה אני צריכה לעשות כדי לשמור על ההריון?

שלום צביה, יש מצבים בהם ניתן לתת טיפול ב פרוגסטרון למשל מצבים בהם יש המטומה ודימום. ממליצה לך לגשת להיבדק אצל רופא/ת נשים שלך או במוקד נשים זמין. בהצלחה

02/04/2024 | 08:43 | מאת: רבקה

שלום יש לי שיעול ממש חריף שגורם לי לכאבי בטן אני כרגע בשבוע 6 ולפני יומיים באולטראסאונד היה דופק האם שיעול כזה חזק יכול לגרום לנזק לעובר/הפלה יש לציין שאני לוקחת דפסטון בגלל הפלה קודמת שהייתה לי אשמח לעצה תודה רבה

שלום רבקה, ממליצה לך לגשת להיבדק אצל רופא/ת משפחה שיאזינו לך לריאות ויתנו לך טיפול בהתאם למותר ההריון. השיעול עצמו לא עושה נזק לעובר. הכאב שאת מתארת הוא כאב כנראה של שרירי הבטן בהצלחה

02/04/2024 | 01:33 | מאת: אנונימי

שבוע 6 פלוס 2 אתמול התחילו כאבי בטן וגב תחתון חזקים (קצת מדמים מחזור) וגם דימום אדום לרוב מרקם ג׳ל ומידי פעם גושים של דם אדום כהה. חשוב לציין שהדימום לא כבד, הוא יוצא בשירותים בעיקר אבל על התחתונית כתמים מעטים בצבע חום/אדום (חא ממלא פד). הלכנו למיון ולאחר בדיקות דם נראה שהורמון ההריון עדין עולה, אבל בצד הנמוך של הנורמה. הרופאים אמרו שיש סיכוי שזה הכנה להפלה. מה הסיכוי שזה דימום השתרשות והכל בסדר? האם באמת יש סיבה לדאגה?

שלום לך, לצערי קשה לקבוע כרגע וצריך סבלנות, לחכות ולראות לאן הכל מתפתח - אם ממשיכים כאבי בטן, דימום טו שהכל נרגע. ממליצה לך לחזור על אולטרה סאונד בעוד שבוע בקופת חולים. בהצלחה

אני כרגע בשבוע 23 וכבר כמה שבועות שאני סובלת מכאבים באמצע הישבן, בעצם נראלי, זה מתחזק ככל שאני יושבת והאמת שגם לפעמים בלי סיבה מוסברת. זה מדאיג אותי מאוד וזה רק התחזק בשבוע האחרון. חשוב לי לציין שלא עבדתי בתחילת ההריון ועכשיו התחלתי לעבוד בחנות בגדים וצריך הרבה להתכוףף, לעלות מדרגות למחסן, לעמוד הרבה זמן... ואני חושבת שהמצב נהיה גרוע הרבה יותר. הכאב הוא בעיקר כשאני זזה, כשאני משנה תנוחה. והכי כשאני מתיישבת. שאר הזמן זה כואב הרבה פחות. אני אשמח לדעת מה זה, האם זה חלילה מראה על בעיה מסוימת או שזה אמור לחלוף אחרי ההריון ומה אפשר לעשות תודה רבה ואני רוצה גם לשמוע ממישהי שאולי עוברת משהו דומה ומבינה על מה אני מדברת...

שלום בתאל, ישנן סיבות שונות לכאבי אגן ועמוד שדרה תחתון בהריון. ממליצה לך לגשת לרופא/ת הנשים המטפל/ת שלך ובהתאם לבדיקה תוכלי לקבל הנחיות להתנהלות בהמשך. בהצלחה

01/04/2024 | 18:52 | מאת: שאלה

שלום, אני בשליש הראשון להריון ובמהלך החורף עשיתי הרבה מקלחות חמות מאוד שאורכות כ-20 דקות. מה רמת הסיכון לעובר, ואיך אפשר לשלול שקרה לו נזק?

שלום לך, לפי מה שאת מתארת אם את בשליש הראשון המקלחות החמות שביצעת טרם ההריון לט השפיעו על העובר. לגבי ההמלצה לא להתקלח במים רותחים זמן ממושך היא קשורה בעיקר אלייך ולשינויים שהגוף שלך עובר בהריון. אחרי מקלחת חמה אפשר להרגיש לא טו סחרחורת עד לכדי עילפון ולכן מומלץ להתקלח במים פושרים. בהצלחה

01/04/2024 | 18:51 | מאת: שואלת

נכנסתי למכולת שרוסס בה גז מדמיע כמה דקות קודם. תוך שהות של דקה התחלתי להשתעל, ויצאתי החוצה. אני בשליש הראשון להיריון בשבוע 6. האם ישנה סכנה מוחשית לפגיעה בעובר? אילו בדיקות צריך לבצע כדי להעריך את חומרת הפגיעה?

שלום לך, בכל שאלה בנוגע לחשיפה לחומרים בהריון ולאפשרות של פגיעה בעובר, ניתן לפנות למרכז הטרטולוגי של משרד הבריאות בטלפון 02-5082825 או להריופון אסף הרופא בטלפון 08-9779309 בהצלחה

01/04/2024 | 14:02 | מאת: אגם

בת 44, הריון שני טבעי. בדיקת הורמונים ביום 28 למחזור: bHCG Quant.preg- 57 Progesterone- 28.4 Estradiol- 533 TSH- 2.57 LH<0.3 Fsh- 1.3 שאלתי היא האם הערכים תקינים? והאם יש צורך במתן תמיכה של פרוגסטרון או אסטרוגן? גם בגלל הגיל 44.. והאם להמשיך לבדוק בטא ופרוגסטרון? תודה:)

שלום אגם, לגבי הבדיקה - בשעה טוב הבטא חיובי יש הריון. ניתן להמשיך מעקב ולבצע בדיקת בטא נוספת בעוד מספר ימים או לקבוע תור לאולטרה סאונד סביב שבוע 6-7. לגבי תמיכה ממליצה לך להתייעץ עם רופא/ת הנשים שלך. בהצלחה

01/04/2024 | 03:07 | מאת: יהלי

שלום דר שבןע 17 אכלתי קורנפלקס ללא חלב מתוך שקית שנשארה פתוחה על השיש ולאחר כמות לא מעטה של הקורנפלקס קלטתי על אחת החתיכות תולעת חומה וכמןבן שהפסקתי לאכול. אני חרדה נורא שמא אירוע זה סיכן אותי בהעברת חיידקים כלשהם או טפילים או אני לא יודעת מה שמסוכנים נורא בהריון. האם זה מסוכן? מתי אדע )בתקווה( שאפשר להירגע ןלא קרה כלום? תודה

שלום יהלי, ניתן לפנות לרופא/ה משפחה מטפל/ת ולהשלים בדיקות דם כלליות. בכל מקרה של עליית חום, כאב בטן עוצמתי, הפרשה נרתיקית חריגה, מומלץ לגשת להיבדק במוקד נשים זמין. בהצלחה

31/03/2024 | 22:11 | מאת: שירה

הי, אני בשבוע 36. בשבועיים האחרונים תנועות העובר התחזקו והתרבו. במוניטור שעשיתי היום אמרו שהכל תקין, אבל אני עדיין חוששת- בכל מקום כתוב שככל שההריון מתקדם לעובר יש פחות מקום לזוז והתנועות בירידה, ואצלי קורה ההיפך. האם יש סיבה לדאגה? תודה מראש

שלום שירה, ריבוי תנועות היא תופעה תקינה בהריון. ייתכן והעובר שינה את המנח ועל כן את חשה את התנועות יותר מהרגיל. בכל מקרה ניתן לפנות למוקד נשים זמין לצורך מוניטור ואולטרה סאונד. בהצלחה

31/03/2024 | 16:49 | מאת: דורית

שלום דר עשיתי בדיקת בטא בשבוע 5+3 ויצא 2743 ולאחר 4 ימים בשבוע 6 עשיתי בטא נוספת ויצא 4800 האם יש סיכוי להריון תקין למרות שאין הכפלה?

שלום דורית, קיים טווח רחב של ערכי בטא. על פניו העלייה נראית בטווח התקין. ממליצה לך לגשת לבצע אולטרה סאונד לווידוא תקינות ההריון בקופת חולים. בהצלחה

שלום לצוות, אני בשבוע 36 להיריון וביצעתי בדיקה בבית ל-GBS. מחוסר תשומת לב החדרתי את המקלון קודם לפי הטבעת ואז לנרתיק, במקום ההיפך. אני מאוד מאוד מודאגת שבכך העברתי חיידקי צואה לנרתיק ושעכשיו יצרתי זיהום בנרתיק מהמקלון המזוהם. ממה שקראתי זיהום חיידקי בנרתיק מסוכן לעובר. אודה לכם מאוד מה עליי לעשות כרגע- האם לראות רופא? האם יש תסמינים שעליי לעקוב אחריהם? תודה רבה.

שלום דורון, אכן הדרך הנכונה לבצע את הבדיקה היא מטוש בנרתיק ובהמשך בפי הטבעת. במידה ומופיעים כאבים עוצמתיים בבטן, הפרשה חריגה, חום גבוה, ממליצה לגשת להיבדק במוקד נשים זמין. בהצלחה

30/03/2024 | 19:25 | מאת: מיכל

אני חודש שלישי ורק היום בבוקר קראתי במקרה שיש אלכוהול ברוטב סויה . ובאמת יש שם אלכוהול אחרי שבדקתי, ואכלתי הרבה רוטב במהלך ההריון עד עכשיו לא יודעת כמה אבל לפחות מספר פעמים לפעמים גם כשהוא לא מבושל גרמתי נזק לעובר? לא ידעתי שיש שם אלכוהול

שלום מיכל בכל שאלה בנוגע לחשיפה לחומרים בהריון ולאפשרות של פגיעה בעובר, ניתן לפנות למרכז הטרטולוגי של משרד הבריאות בטלפון 02-5082825 או להריופון אסף הרופא בטלפון 08-9779309 בהצלחה

30/03/2024 | 15:09 | מאת: מירי

אכלתי דג מטוגן שמסתבר בבלילה שלו הייתה בירה. לא שאלתי כי לא ידעתי שעושים את זה ואכלתי דג אחד וחצי שטוגן ככה ואני ממש בלחץ שאכלתי אלכוהול. אני שבוע 12 של ההריון. קראתי שכל אלכוהול יכול לגרום נזק לא הפיך לעובר ואני בלחץ

שלום מירי, בעת בישול בטמפרטורות גבוהות האלכוהול מתנדף. בכל מקרה בכל שאלה בנוגע לחשיפה ולאפשרות של פגיעה בעובר, ניתן לפנות למרכז הטרטולוגי של משרד הבריאות בטלפון 02-5082825 או להריופון אסף הרופא בטלפון 08-9779309 בהצלחה

29/03/2024 | 08:22 | מאת: רוני

היי אשמח לעזרתכם, בת 24 מחזור סדיר כל 28 יום מנסה להיכנס להריון 7 חודשים. ביום שהייתי צריכה לקבל מחזור הגיע רק דימום מועט ודליל רק בניגוב וצבעו כהה במיוחד (סליחה על הפירוט) יש לציין כי יומיים לפני מחזור אני סובלת כאבי תופת והפעם אין כאבים בכלל… ולעולם אין לי דימום מועט וכהה , עשיתי היום בדיקת הריון (יום אחרי האיחור) ויצא שלילי,בכל זאת יש סיכוי להריון ? יכול להיות שהבדיקה נעשתה מוקדם מידי?

שלום רוני, בהנחה שהמחזורים סדירים ואכן יש דימום ווסתי, הסבירות לכך היא נמוכה. באם לא עברו שבועיים מהביוץ, ניתן לחזור על בדיקת הריון ביתית בעוד מספר ימים שוב. בהצלחה

28/03/2024 | 12:39 | מאת: שלי

היי הזרעה 12.3 ביום שלישי האחרון בטא 89 היום(אחרי יומיים) בטא 162 (הכפלה של 1.8 לערך) פרוגסטרון 66.1 אסטרידול 832 האם נשמע סביר?

שלום שלי, טווח בדיקות הבטא הוא מאוד רחב. על פניו נראה שהעלייה תקינה בינתיים. ניתן לחזור על הבדיקה בעוד שבוע ובהמשך לבצע אולטרה סאונד לווידוא תקינות הריון. בהצלחה

28/03/2024 | 10:43 | מאת: נופר

ב5 חודשים האחרונים אני חווה אי נעימות בטנית חייבת לציין שאני סובלת ממעי רגיז אבל בתקופה האחרונה זה החמיר אני נוטלת גלולות יאז פלוס ומקפידה לקחת בזמן, ומקבלת מחזור בזמן.. השאלה שלי היא כזאת יש סיכוי להיכנס להריון ולדמם כרגיל למרות שימוש בגלולות ? כי הרי הדימום בזמן מחזור הוא דימום ״בכאילו״ בזמן הריון זה אמור להיפסק ? הרי ברור שיש נשים שמקבלות ווסת מידי פעם במהלך הריון … חייבת לציין שאני לא חוויתי עליה במשקל במהלך החמישה חודשים האחרונים… לא עלה בדעתי לבצע בדיקה כי אני מקבלת מחזור כרגיל בלי שום בעיה יש סיכוי להריון ? או שאין קשר בין הדברים ? וזה רק מעי רגיז ?

שלום נופר, ישנן סיבות מגוונות לכאב בטן, מעי רגיז היא סיבה אחת. בכל מקרה לא ניתן "לקבל ווסת" במהלך הריון. במידה ואת מקפידה על נטילת גלולות ואת מקבלת ווסת מדי חודש הסיכוי להריון הוא קטן מאוד. ניתן לבצע בדיקת הריון ביתית במידה ויש לך חשד. בהצלחה

27/03/2024 | 19:23 | מאת: עינב

שלום, אני הריון שבוע 11. היום היתה לי עצירות ומאמץ קשה בשרותים. לאחר מכן ראיתי קצת דם. אני בלחץ האם המאמץ היה מסוכן לעובר?

שלום עינב, לא סביר שהמאמץ בשירותים השפיע על העובר בשבוע כזה בכל מקרה במידה ויש, אירועים נוספים של דימום מומלץ לגשת להיבדק במוקד נשים. בהצלחה

27/03/2024 | 18:06 | מאת: צילה

שלום וברכה, יש לי שאלה ארוכה... בערך בתאריך 17.02 קיבלתי מחזור עדיין בעודי מניקה (המחזור השני שקיבלתי בהנקה) סביב ה- 03.03 בדיקת ביוץ חיוביות (מציינת שהייתי אז עם דלקת חריפה בשד)קיימנו יחסים סביב ימי הביוץ, שבוע אח"כ בדיוק, -10.03 היה כמין כתם קטן של דם ואחריו כמה שעות הפרשות חומות בניגוב, למחרת שוב אותו דבר ואז כלום... בדיקת הריון שלילית ב26.03, יש לציין שיומיים לפני ההכתמה הורדתי דרסטית את כמות ההנקה ויומים אח"כ הפסקתי לגמרי, אין לי תור לרופאה עד סוף שבוע הבא, ולכן מעוניינת לדעת קודם כל האם יכול להיות שזה מסמן על בעיה ועלי ללכת להיבדק בדחיפות? יכול להיות שהדלקת השפיעה על בדיקת הביוץ ולכן כל החישוב שלי מוטעה? או שבדקתי מוקדם מידי?

שלום לך, לא רשמת כמה זמן את אחרי לידה אבל אם אכן היה אז ייתכן שמדובר בווסת. בכל מקרה אם יש אירועים חוזרים של דימומים מומלץ לגשת להיבדק. לגבי דלקת בשד - פחות סביר שהשפיעה על בדיקות הביוץ אך תמיד ניתן לקרוא את ההוראות של הערכה בה השתמשת ולראות שם מה משפיע על תוצאות הבדיקה. בהצלחה

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 > ... 696