נגישות
נגישות

ציטוטק

דיון מתוך פורום  מעקב הריון, סיבוכי הריון

17/08/2010 | 16:23 | מאת: ליאת

שלום. אני מוזמנת להפסקת הריון כיוון שהדופק הפסיק בעובר.אני בשבוע 12 וראו שכמעט 10 ימים כב ראין דופק .גודלו מתאים לשבוע 9+מס ימים. רשמו לי שמוזמנת להפסקת הריון ע"י מתן ציטוטק +PDC./PDE לא כל כך הבנתי את הכתב. מה זה ציטוטק -זה לא גרידה? לפני 8 חודשים גם עברתי הפלה עקב דופק שהפסיק .ואז רשמו גרידה. תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, כשההריון מפסיק להתפתח יש לדאוג לריקון הרחם כדי לאפשר החלמה מהירה והריון נוסף, נקווה שתקין בפעם הבאה. לצורך כך ניתן לבצע גרידה או לקחת כדורים (ציטוטק) שעוזרים בריקון הרחם. ההחלטה במה לבחור תלויה בגודל ההריון, בהעדפה אישית של המטופלת או הרופא המטפל ובמדיניות מחלקתית. בהצלחה! ד"ר טל בירון -שנטל מומחית בגניקולוגיה, במיילדות ובהריונות בסיכון גבוה. טלפון: 09-7408693

17/08/2010 | 19:25 | מאת: ליאת

תודה על התשובה..אך מה זה הPDE/PDC או משהו דומה שהוא רשם ליד הציטוטק? ושבוע 9 +3 ימים לא מסתדר כבר גרידה וזהו?,כיוון שהבנתי שכדורים זה יותר זמן לוקח להתרוקן לרחם+יכול להיות שמצריך בכל זאת גרידה. ולצערי גם היתה לי הפלה לפני שנה (דימום בשבוע 7) זאת הפלה 3 לצערי הרב. ואם כבר שאלתי, אז עוד שאלה (סליחה על החוצפה אני כל כך מוטרדת ועצוב לי) ידוע לך איזה בדיקות יעשו לי עכשיו אחרי 3 מקרים. תודה מראש וסליחה.