התגברות על פחד

דיון מתוך פורום  מדיטציה

02/11/2009 | 12:25 | מאת: ניב

שלום, איך ניתן בעזרת דמיון מודרך להתגבר על מצבים בחיים שמפחידים אותנו,ועוד כאשר מדובר במצבים בהם אנו נוהגים לפשל פעם אחר פעם? האם הכניסה לאותם מצבים באמצעות הדמיון לא תפעיל כל הזמן אוטומטית גם חזיונות של אכזבה וכישלון שתמיד נלווים אליהם במציאות?

02/11/2009 | 15:51 | מאת: סיגל זעירא

תהליך המדיטציה הינו תהליך של התבוננות,תהליך של הרחבת המודעות.תהליך זה מסייע לנו מצד אחד להרפות ברמה הפיזית והמנאטלית ומצד שני מסייע לנו להחזיר את המושכות של חיינו אלינו.הרפיה ברמה המנטאלית משמעה ויתור על דפוסי התנהגות וחשיבה אשר מצרים את עולמנו ומשפיעים עלינו לשלילה. הקושי הגדול במצבים אלו נובע ממצב תודעה פנימי בו אנו מזדהים עם המצב המאיים ועם המחשבות והאמונות המתלוות לו,הדבר כאמור נותן תחושת צמצום ומחנק.משום שאנו חשים כבולים ומשועבדים לדפוס חשיבה או התנהגות. תרגול מדיטציה עוזר לנו בהדרגה להתבונן בתחושת הפחד ובמתלווה לה ,ע"י תהליך ההתבוננות אנו חדלים בהדרגה להזדהות עם גורם הפחד.מאחר וכשאני מתבונן בתחושה או חוויה אני חווה בהדרגה את הדבר כנפרד ממני ולא כ"אני". דמיון מודרך מאוד מסייע להתגברות על פוביות,פחדים וחרדות.מאוד עוזר להקדים תרופה לבעיה ולא לחכות עד שהמצב שגורם פחד יתעורר שוב. על מנת להתמודד עם פחד אני ממליצה להסתייע במס' דברים: 1.לתרגל הרפיה עמוקה כל יום בשילוב נשימות עמוקות.בתוך מצב ההרפיה להיזכר במצב שגורם לתחושת הפחד,להתבונן במצב ובתחושות המתלוות לו,לא לשפוט את עצמך אם זה מלחיץ,לתת לרגש ולתחושה הפנימית לבוא לידי ביטוי בתוך ההרפיה. ניתן להשתמש בדימויים שונים כגון:לדמיין את עצמך "גדול" יותר מגורם הפחד ולהסתכל עליו מלמעלה,או לנסות "לדבר" עם הפחד,מה הוא מבטא מה יש בתוכו,ממה הוא מורכב. וע"י כך להפוך אותו מאויב לחבר.ניתן לדמיין שהפחד יוצא מתוכך כדימוי מסוים למשל כצבע מסוים או עשן וכו'. הכניסה לאותם מצבים יכולה לעורר ולהזכיר מצבים של כשלונות שחווית בהקשר למצב הפחד.אך זהו תהליך חיובי משום שהוא מאפשר להציף ולנקות תחושות פנימיות של כישלון. -אם הדבר מציק לך ומשפיע עליך אני ממליצה לסתייע באיש מקצוע אשר ילווה אותך ויעביר לך דמיון מודרך.זה לא תמיד קל להעביר לעצמנו דמיון מודרך במיוחד אם לנו כלל ניסיון בכך .לאחר שאנו חווים ומתנסים אנו יכולים להעביר לעצמנו. בהצלחה סיגל זעירא תרפיה הוליסטית 050-8314252

מנהל פורום מדיטציה