מהי הדרך הטובה ללמוד מבחן?

דיון מתוך פורום  קשיים בתפקוד לימודי

13/11/2009 | 12:15 | מאת: yamit

עדיין לא מצאתי את הדרך הטובה ביותר ללמוד למבחנים. מהי ? (ואני סטודנטית כבר )

ימית שלום רב, הדרך הטובה ביותר ללמידה משתנה מאדם לאדם. היא תלויה בסגנון הלמידה הנוח לך ביותר (לדוג', לבד או בקבוצה), יכולותיך (לדוג', יכולת ריכוז בקריאה פאסיבית או תוך כדי כתיבה וסיכום החומר) ואופייך (מסודרת? נוטה לאבד ריכוז מהר? ערנית ביום / בלילה?). ניתן למצוא באינטרנט המלצות על למידה יעילה ולבחור מה הכי מתאים לך. ככלל, כדאי להקפיד ללמוד בחדר שקט / בספריה, חשוב ללמוד מספר שעות ביום אך לא "להתיש" את עצמך (למשל, בסוף יום למידה ללכת לסרט). לשם למידה יעילה כדאי גם לברר את כל המידע האפשרי על אופי הבחינה – סוג הבחינה, הוראות הבחינה המדויקות, היקף החומר עליו נבחנים, דגשים שניתנו בשיעורים, מבחנים משנים קודמות וכו'. בהצלחה!

מנהל פורום קשיים בתפקוד לימודי