קשיים בלימוד

דיון מתוך פורום  קשיים בתפקוד לימודי

25/11/2010 | 21:55 | מאת: בנז'מין

אני לא מסוגל להיות בשיעור/הרצאה יותר משעה,כי הרי מידי פעם המורה מדבר דברים שלא הכי מעניינים אותי עכשיו ואז השעמום גומר אותי, שעה אני עוד יכול לסחוב אבל לא יותר. אותו דבר גם בחומר הלימוד יש דברים שעם כל חשיבותם אותי זה לא מעניין, ואני לא מסוגל ללמוד את זה. מה עושים? תודה

שלום רב, שאלתך מציגה את הקשר שבין עניין לריכוז. ללא ספק,רמת העניין בחומר הנלמד מקלה על הריכוז בו אצל כולנו. כדאי לנסות להגביר גם את רמת העניין וגם את רמת הריכוז: נסה להגביר את ההכנה לקראת השיעור (קריאת חומר, פתירת תרגילים, ובעיקר- הכנת שאלות וסימון מוקדים לא ברורים) וכך תוכל להעלות את רמת העניין שאתה מוצא בו עולפני ההרצאה. בנוסף נסה לשאול כמה שיותר שאלות במהלך השיעור, משום שמעורבות אישית ורגשית מוסיפה לעניין. לגבי ריכוז במהלך ההרצאה, כל האזנה אקטיבית יכולה לעזור, כמו רישום ראשי פרקים ושאלות - כל אלה עוזרים למקד את ההקשבה (יותר מנסיון מתיש לרשום מילה במילה בהרצאה לא מעניינת). ומעל לכל, במקומות בהם אתה לא מצליח להתעניין למרות מאמצים כנים לריכוז והשקעה- אולי אפשר להניח מעט למאמצים, לא לקרוא את כל החומר, לא להאזין לכל מילה בהרצאה. נסה ליהנות ממה שאתה מצליח על מנת שהלימודים יהיו חוויה מעניינת ומהנה ככל הניתן עבורך. ואחרי הכל, לפעמים אנחנו פשוט משתעממים קצת, וצריך לזכור שזה גם חלק מהחיים...

27/11/2010 | 21:37 | מאת: בנז'מין

רבה על תשובתך הברורה. בהקשר לזה רציתי לברר אם ידוע לך על חומרי לימוד או אתרים שמתאימים ללקויי למידה או מתקשי למידה. תודה.

מנהל פורום קשיים בתפקוד לימודי