דחיית לימוד לפני מבחן וכניסה ללחץ מכך.

דיון מתוך פורום  קשיים בתפקוד לימודי

25/11/2010 | 11:55 | מאת: בתיה

אני מסיימת לימודי תואר ראשון ונותר לי מבחן אחד הכי קשה בכל התואר עשיתי אותו כבר מספר פעמים ואני לפני פעם נוספת - מרוב לחץ אני דוחה את הלימוד שוב ושוב, אני די מיואשת וכבר הגעתי לסף היכולת ללמוד, אני עובדת במקביל, וכבר אמא לשתיים, כעת אני בחופשת לידה ויותר קשה לי למרות הדעה של כולם שבחופשת לידה יש המון זמן - הילדה שלי בוכה המון וכל הזמן על הידיים. אבקש שתייעצי לי איך להושיב את עצמי ללמוד - כי אני ממש מיואשת.

בתיה יקרה, אני מורידה את הכובע בפני אם לשתיים שהצליחה ללמוד תואר ראשון במקביל. לא ברור לי מי המציא שבחופשת לידה יש המון זמן, זו פיקציה כמובן...לאחר לידה יש פשוט עומס מסוג אחר, פיזי ורגשי, שאין ברירה אלא להתרכז רק בו כי אין זמן ופניות לשום דבר אחר. כך או כך, אני מציעה שתתני לעצמך את חופשת הלידה שמגיעה לך כאם וכאישה וכאדם למשך תקופה מסוימת, שאת תחליטי מתי היא תסתיים. לאחריה מצאי את התמיכה מסביבך שתאפשר לך להתנתק מספר שעות כל יום (התחילי אפילו משעה ביום או פחות) אך ורק לשם למידה. אפילו קחי מעט חופש מהעבודה אם צריך- זה מספיק חשוב (תואר ראשון ללא ספק יקדם אותך בקריירה בטווח הרחוק!) נסי ללמוד מחוץ לבית (ספריה, בית קפה), ושלבי גם למידה ם עוד חבר/ה, אם יש. מציעה לך להתחיל בקריאה אקטיבית של החומר וסיכומו, ופחות בקריאה פאסיבית. העזרי במאמר שפורסם באתר לשיפור אסטרטגיות למידה - http://health.walla.co.il/?w=/5017/1759423&m=1&mid=103401 אם תצטרכי עזרה נוספת אפשר לפנות לטיפול ממוקד, כתבי לי - [email protected]

מנהל פורום קשיים בתפקוד לימודי