קושי בבחינה

דיון מתוך פורום  קשיים בתפקוד לימודי

11/11/2010 | 23:14 | מאת: דנה

היי גילי. הנני בת 23, משפרת בגרויות ופסיכומטרי לטובת לימודי רפואה. הנני בטיפול פסיכולוגי מזה שנה, אני מתמודדת עם בת משפחה פגועת נפש. היני סובלת מדיכאון וחרדה אך עם זאת אני בטיפול. עד היום, הגעתי להישגים מרשימים מאוד בלימודים. אך אני מרגישה שאינני עומדת עוד בלחץ. את בחינת הפסיכומטרי הראשונה עברתי בהצלחה אך את הבאות אחריה לא הצלחתי לשפר ואף ירדתי ב70 נקודות. לפני הבחינה האחרונה למדתי, ישנתי אכלתי באתי יחסית מוכנה אך מעין רדומה, הגוף והראש מותשים ולא הצלחתי להתמודד עם הבחינה, כאילו הראש סתום, רדום, איטי. זו לא אני, יש לי רגעים ביום שאני מאוד חדה אך אני חוששת שהעול הנפשי מחבל בהישגי. אין לי יכולת כלכלית לכן ברצוני להתייעץ איתך, האם יש עילה לעשות אבחון, האם לדעתך אקבל הקלות או שזה סתם שריפת כסף? בבגרויות הוצאתי ציונים מעל ל95 ובפסיכומטרי 680. עם זאת כיום אני לומדת מתמטיקה ואני עושה המון טעויות חישוב וחוסר תשומת לב, אני שמה לב לטעות, מנסה ללמוד ממנה וחוזרת עליה בדיוק בתרגיל הבא. יכולת ההבנה שלי גבוהה מאוד, זה לא שם. אני חוששת שזה מעומס יתר. מה את ממליצה לעשות? תודה.

דנה שלום, מתיאורך לא נשמע לי שאת סובלת מבעיה בקשב וריכוז או מקשיי למידה שניתן יהיה לאבחן אותם, משום שאין פגיעה מתמשכת בהישגים לאורך שנים, להיפך, הישגייך גבוהים מאוד! זאת ועוד, את מתארת נטיה לחרדה ולחץ המחבלים בהשגייך, כלומר נשמע שאת סובלת מחרדת בחינות, כך שלאחרונה ההישגים שלך לא משקפים את היכולות שלך. טיפול פסיכולוגי ממוקד יכול להועיל רבות לחרדת בחינות. אם לא תוכלי להיעזר בטיפול הפסיכולוגי הנוכחי שלך לשם כך, פני אלי שוב. בהצלחה!

מנהל פורום קשיים בתפקוד לימודי