תואר

דיון מתוך פורום  קשיים בתפקוד לימודי

23/09/2010 | 19:43 | מאת: ירדנה

אני לומדת לתואר ראשון. ממוצע ציוניי 74 ואולי ירד.בת 48 חולת צליאק מקבלת טיפול תרופתי פסיכיאטרי,עובדת. אני לא מבינה למה לי מחשבות גדלות שיהיה לי תואר שני, למרות שהממוצע שלי לא גבוה ממה זה גם אני יכולה , אולי אני צריכה טיפול, יש לי המון קשיים בעקר עיפות, עיפות החומר טיפול בהורים בני 84. איך לחשוב שקול?אבקש עצה.ממה זה נובע?

ירדנה יקרה, כל הכבוד על הלמידה וההתמדה. ההתלבטות שלך מבטאת קונפליקט בין מה שהיית רוצה לבין הקשיים העומדים בדרכך, ובמובן זה היא בהחלט חשיבה שקולה ובריאה. ברורה לי עייפות החומר ואת בהחלט יכולה לפנות לטיפול אם את מרגישה שאת זקוקה לתמיכה והכוונה - אפשר דרך קופת החולים שלך (זול יותר). לא ברור לי עד כמה את רוצה להמשיך ללמוד אבל אני מאחלת לך שתוכלי ללמוד כל חייך כל עוד תרצי. אני רוצה לשתף אותך בכך שאמי, אישה בת 70 שהגיעה לארץ מבלי שידעה קרוא וכתוב, לומדת היום לתואר שני. היא חורקת שיניים ולא מוותרת. גם אם לא בהכרח תצליח לסיים אותו כמו שרצתה היא נהנית לעשות את מה שהיא רצתה תמיד. מה חשוב זה שתעשי עבור עצמך דברים שחשובים לך, בין אם זה ללמוד או כל דבר אחר, ולא תוותרי על החלומות שלך, בכל גיל, כל עוד ניתן. גם אם לא תשיגי את התואר הנכסף בסוף, תהני מהדרך. בהצלחה!!!

מנהל פורום קשיים בתפקוד לימודי