הפרעת קשבוריכוז

דיון מתוך פורום  קשיים בתפקוד לימודי

22/06/2010 | 10:56 | מאת: הילה

שלום . אני בת 27 אבחנתי כסובלת מהפרעת קשב וריכוז במצב רגיל אני נוטלת קונצרטה אך כרגע אני בהריון חודש 6 ולא נוטלת את הכדורים. השפעת הכדורים עליי הם להיות ערנית בשעורים ומרוכזת יותר אך ישנה בעיה נוספת . שאינני מצליחה לשבת וללמוד במהלך הקורס עצמו (דוחה את המטלות) הדבר בא לידי ביטוי לקראת מבחנים כאשר אני נתקפת בחרדה ולא מצליחה כלל לללמוד או שכבר התיישבתי מתעסקת בכל או בכלום רק לא בללמוד . והמצב הקיצוני יותר זה שכבר אני יושבת בקבוצה ללמוד כי רק ככה אני מצליחה ללמוד אני השולטת בקבוצה ומלמדת את רוב האנשים אך כאשר מגיעה למבחן עצמו נתקפת בלחצים נפשיים פיזיים והדבר גורם לי לנהגיש מחברת ריקה וכרגע אני חוזרת על השנה ה-1 בפעם השנייה ועומדת בפני הפסקת לימודים. אני מתגוררת בבאר שבע ואשמח אם תוכלו להפנות אותי לגורם מטפל מוסמך באזור מגוריי. תודה ויום טוב

הילה שלום, ראשית אני מתנצלת על העיכוב בתגובה. הפער בין הלימודים לתפקוד במבחן אכן מעיד על לחץ וחרדה שאינם מאפשרים לך להביא לידי ביטוי את יכולותיך, וזאת בנוסף להפסקת הטיפול בקונצרטה. אני משערת שגם הידיעה לגבי הפסקת הטיפול התרופתי בפני עצמה מוסיפה ללחץ משום שהיכולת להתרכז יורדת, אך אין זה אומר שלא ניתן ללמוד באופן יעיל גם ללא הטיפול. ניתן לטפל בלחץ בחינות בטיפול פסיכולוגי ממוקד, אני מציעה לפנות לשירותי הייעוץ לסטודנטים באוניברסיטת בן גוריון, שם מטפלים גם בלחץ בחינות. איני מכירה מטפלים פרטיים בתחום הספציפי באיזור באר שבע. בהצלחה, גם בהריון!

מנהל פורום קשיים בתפקוד לימודי