משהו 2

דיון מתוך פורום  קשיים בתפקוד לימודי

09/03/2010 | 13:46 | מאת: [email protected]

כשאמרת שאם לא משתמשים בחומר הנלמד אז זה יכול להוביל לירידה בזכירה - הכוונה זה לחומר ספציפי של לימודים או בגלל שהמוח לא עסוק בלזכור דברים חדשים אז זה מה שגורם לבעיות בזכירה כי אני לא מתקשה במילים בודדות אלא בטקסטים ארוכים מה עושים ?

איני בטוחה שהבנתי את שאלתך, אך אנסה להבהיר: חומר לימודי או כל מידע שהוא, שלא "נעשה בו שימוש" דועך עם הזמן מהזיכרון. כשמדובר בזכירה של חומר מורכב (כלומר לא רשימת מילים בודדות)- באופן כללי מידע חדש שאנו זוכרים לא בא על חשבון מידע קודם מתחום אחר, אך חשוב "להשתמש" בחומר בכדי לזכרו כפי שכתבתי. למה הכוונה ב"מילים בודדות"? האם הכוונה למבחן זיכרון שעברת באבחון?

מנהל פורום קשיים בתפקוד לימודי