שוכח שמות

דיון מתוך פורום  קשיים בתפקוד לימודי

14/02/2010 | 23:51 | מאת: גיא

אני בן 21 ובזמן האחרון התחלתי לשכוח שמות חדשים של אנשים ומקומות וכד' ורק לאחר כמה פעמים אני זוכר. יש לציין שלא עברתי אירוע טראומטי כלשהו. מה ניתן לעשות?

הי גיא, זיכרון לשמות חדשים של מקומות ואנשים הוא זיכרון לפרטים שטחיים, ונפגע ראשון בגיל מבוגר. בשל גילך הצעיר אני מציעה לפנות לרופא המשפחה שלך שיפנה אותך לבדיקות, כולל בדיקות דם. כמו כן יתכן שלאחרונה אתה עסוק בדברים אחרים, או שחסרות לך שעות שינה. נסה בינתיים לקשר את השמות לדברים בעלי משמעות אישית (לדוגמה, "דורית" יכולה להיות בעלת מראה דומה למישהו בשם "דור" שאתה מכיר), או לפרטים נוספים המתקשרים אסוציאטיבית לשם (לדוגמה נסה לזכור היכן נאמר לך השם, אילו צבעים היו בסביבה או באיזה מצברוח היית בדיוק ואיך השם יכול להיות קשור לצבע/ למצב הרוח הזה). כל אלה יכולים להוסיף לך רמזים לשליפת השם מהזיכרון כשתצטרך. בהצלחה!

מנהל פורום קשיים בתפקוד לימודי