פתרון לדחיינות מעיקה

דיון מתוך פורום  קשיים בתפקוד לימודי

03/02/2010 | 12:45 | מאת: סטודנטית סדרתית

שלום גילי, לאחר שנות לימוד אקדמיות מרובות, בתחומי יצירה שונים (תמיד הפסקתי שניה לפני הסוף) אני עומדת בפני סיום לימודי תואר שני. נותר לי סמסטר אחרון להשלמת פרוייקט הגמר והודעתי על הפסקת לימודים זמנית מסיבות אישיות (הבטחתי לעצמי ולמערכת שאשוב). לפני כן עלי להגיש עבודת סמינר שכל החומרים לה מוכנים אצלי ומעניינים לכשעצמם. אני לא מסוגלת אפילו להתחיל. מעבר לאבחנה (שאני מפחדת לסיים תואר מחייב ולעמוד בפני יציאה לחיי עבודה מוסדרים תוך כניעה למוסכמות) מה אני יכולה לעשות באופן יותר פרודוקטיבי כדי לא לקלקל לעצמי רגע לפני הסוף כפי שנהגתי לעשות בעבר? תודה מראש, הלומדת להשתנות.

סטודנטית סדרתית יקרה, ללמוד להשתנות זה תואר בפני עצמו (...) אז בתור התחלה כדאי "להוריד" מהראש דבר מציק שנראה שמשאיר אותך עם התסכול, הלחץ והחשיבה עליו. ראי המלצות להתמודדות עם דחיינות אקדמית במאמר שפורסם באתר זה. תוכלי כמובן גם להתייעץ כאן אתי מיד עם תחילת העבודה על הסמינר, מול קשיים שיעלו. אם נראה לך שהדבר "גדול" עליך, הייתי ממליצה לפנות לאיש מקצוע שילווה אותך לפחות בשלבים הראשונים. חבל לקלקל לעצמך ולא לקצור פירות על השקעה של שנים. טיפול יעיל ומיידי בהגשת הסמינר יכול לעזור לך גם להתחיל בעתיד ברגל ימין את פרויקט הגמר שלך, לסיימו בזמן וליהנות ממנו. בהצלחה!

04/02/2010 | 18:27 | מאת: סטודנטית סדרתית

הי גילי היקרה, קודם כל תודה! זה כבר גרם לי לקצת אמביציה. קבעתי לי את התכנית הבאה: כל בוקר, שעתייים נטו של עבודת מחשב על הסמינר. בלי אינטרנט -ששואב למקומות אחרים. אני מכינה טבלה לדיווח עצמי: עמידה במשימה היומית -מזכה ב-50 ש"ח. אי עמידה -קנס בסכום זהה. בסוף כל שבוע - או שאצא להתפרע בקניות, או שאצטרך להשיב לעצמי את החוב... מקווה שזה יעבוד. יש לך המלצות/הערות/הצעות לשיפור?

מנהל פורום קשיים בתפקוד לימודי