קשיים בקליטת נתונים ועיבודם למסקנות ודרכי פעולה

דיון מתוך פורום  קשיים בתפקוד לימודי

02/02/2010 | 18:56 | מאת: דורון

כבר זמן רב שאני מסה ללמוד נושא מסוים בתחום הכלכלה אבל ללא הצלחה. לוגית הכל מתערבב לי וניהיה לי בלאגן עד שאני עוזב את המחשב (או הספר) וחוזר לזה למחרת בהחלטה שהנה היום אני אצליח- אבל שוב זה חוזר על עצמו הכל מתערבב לי אחרי כמה דקות נהיה לי בלאגן ואני לא מצליח להגיע להבנה ו/או מסקנה. דרך אגב אני בן 48 זקוק לעזרה

שלום דורון, בעת למידה קורה שאנו נתקלים בנושא שקשה לנו "לפצח". לעתים הקושי טמון בנושא עצמו (נושא מורכב במיוחד), ולעתים מתווספת חרדה הנובעת מהקושי להבין, והיא הולכת ומתגברת עם כל ניסיון כושל נוסף להבין, וכמובן פוגעת בריכוז ומפחיתה סיכוי להצלחה, כמעין 'כדור שלג'. יתכן שאם אתה חוזר ללימודים אחרי תקופה ארוכה (בשל גילך) או לומד עצמאית, נוספים לך קשיים באופן טבעי. יתכן שאתה מצוי ב'מעגל' חרדה סביב הנושא הספציפי, אותו ניתן לשבור באמצעות הפסקת ה'מלחמה' בחומר, שינוי דרכי ואופני למידה, ומעט עזרה מבחוץ. כמה דרכים שאולי יסייעו: 1. נסה ללמוד במקום אחר מהמקום אליו אתה רגיל, מצא מקום ניטראלי ונעים שיש לך תחושה טובה בו. 2. פנה לאדם שמבין ויוכל ללמוד איתך ולסייע להסביר את החומר 2. נסה לקרוא/לשמוע על הנושא במקורות אחרים (על כל נושא נכתב מפרספקטיבות שונות, ולכל אדם/תלמיד תתאים פרספקטיבה אחרת) 3. הפוך למידה סבילה ללמידה פעילה- עזוב את הספר / המחשב, כתוב כל מה שאתה יודע על הנושא, ציין שאלות שעולות אצלך ואז לחזור אל הספר וחפש רק את התשובות לשאלותיך. כמו כן, ראה עצות להתמודדות עם חרדה באתר זה או במקורות אחרים. בהצלחה!

מנהל פורום קשיים בתפקוד לימודי