בעיית זיכרון קשה

דיון מתוך פורום  קשיים בתפקוד לימודי

24/01/2010 | 14:12 | מאת: יעלי

שלום גילי !! שמי יעלי וני בת 28 שנה א (במיכללה ) אני פונה אלייך בקשר לזה שבכול פעם שאני נגשת למיבחנים אני נתקלת בעיית זיכרון קשה אני חורשת למיבחנים ואייני מצליחה לעבור אותם..אניבצעתי איבחון ואני סובלת בעיית קשב וריכוז נגשתי לניורולוגית והציעה לי לקחת רטלין(מחוסר ברירה) אני פונה אייך לעזרה אני כבר מיואשת ואייני יודעת כבר מה לעשות אייך זה שנאי לומדת כוכ הרבה ואייני מצליחה . מה את חושבת על רטילין האם כדאי בכול זאות .. או שינשם ע

יעלי שלום, נשמע שאת סובלת מלחץ בחינות, המתקשר גם לבעיות קשב וריכוז שאובחנו אצלך. אנשים רבים הסובלים מבעיות קשב וריכוז עלולים לפתח חרדה מהישגים לימודיים ולחץ בחינות, על רקע חרדות מכישלון שחוו בבית הספר או במסגרות לימודיות קודמות באשר הן. כך, יכולותייך הלימודיות לא יכולות לבוא לידי ביטוי, ואין קשר בין היכולות שלך לבין ההישגים בפועל. לגבי הריטלין, אני ממליצה להתייעץ עם פסיכיאטר/ית ולשאול את כל השאלות שיש לך לגבי ההשלכות הרפואיות. אינני רופאה, אך ידוע לי כי ריטלין היא תרופה טובה שיכולה לעזור. עוד ניתן לטפל בלחץ בחינות על ידי טיפול פסיכולוגי ממוקד אצל איש מקצוע בעל ניסיון בתחום. בטיפול פסיכולוגי תוכלי גם להתחקות אחר דפוסי הלמידה שלך לבחינה (מעבר ללחץ בבחינה עצמה) ולראות האם הפרעת הקשב שלך משפיעה גם על יעילות הלמידה לבחינה, ומפריעה גם היא לביטוי הישגייך. בהצלחה!!

מנהל פורום קשיים בתפקוד לימודי