בני בן ה - 4 לא זוכר שמות ומספרים

דיון מתוך פורום  קשיים בתפקוד לימודי

21/01/2010 | 12:20 | מאת: מירב

שלום רב. בני בן ה - 4 הוא ילד רגיל עם זכרון מדהים. הוא זוכר אירועים שקראו לפני שנה בפרטי פרטים. לדוגמא, לפני כמה ימים הוא נזכר פתאום בכך שבמופע אריות הים שראינו באוגוסט שמו לכלב הים טיפות עיניים. עם זאת, הוא מתקשה לזכור איזה מספר בא אחרי 3 או אחרי 6, כל פעם הוא נתקע במספר אחר. פעמים אחרות הוא יצליח לסיים ולספור אפילו עד 12 או 13. את שמות הילדים בגן לקח לו יותר משלושה חודשים לזכור ועד היום הוא יכול להתקע ו"לשכוח" שם של ילד או גננת. האם זו תופעה מוכרת? אם כן מה שם התופעה וכיצד ניתן לעזור לו לשפר את יכולת השליפה שלו לפני שהוא יגיע לכיתה א' ואז יתקל בקשיים גדולים יותר.

מירב שלום, את מתארת תופעה הקיימת אצל בנך שיתכן ויש לה הסבר קוגניטיבי או נוירולוגי, ולא מדובר על קושי בתפקוד הלימודי. אני ממליצה לפנות לאיש מקצוע בתחום, או לאחד מהפורומים הבאים באתר: http://www.doctors.co.il/forum-1217 או http://www.doctors.co.il/forum-1718. אני מאמינה שאם ערנית כמוך תמצא תשובה עבור בנך עוד לפני כיתה א', וטוב שכך. בהצלחה!

מנהל פורום קשיים בתפקוד לימודי