קושי לימודי נפשי

דיון מתוך פורום  קשיים בתפקוד לימודי

27/10/2009 | 10:15 | מאת: בני

דבר ראשון ממש נפלא שחשבתם ופתחתם כזה פורום. כל הכבוד! לעניני, אני סבלתי מדכאון ולוקח תרופות. אבל לדעתי הקושי שלי בלימודים אינו קשור לזה, כשאני לומד חומר או שומע הרצאה אני מרגיש "עומס" במוח, זה לא שאני לא מבין או לא זוכר, אבל בפועל קשה לי. אז רציתי לקבל איזה טיפים [ובכלל לדעת אם זה קשור למצב הנפשי]? בתודה

שלום בני, אתה כותב כי סבלת בעבר מדכאון. מצב דכאוני משולב פעמים רבות בחרדה ויתכן כי תחושת ה"עומס" אכן קשורה לחרדה העולה בעיתות לחץ כגון מצבים מלחיצים בלימודים. במידה וכך הוא, כדאי להתייעץ עם הגורם הרפואי אשר מטפל בך בנוגדי דכאון. לגבי עצות ספציפיות— המילה "עומס" מעבירה תחושה כללית, אך תצטרך להוסיף ולתאר מה בדיוק אתה מרגיש: באיזה מצבים אתה חש יותר עומס ובאילו פחות, איזה מחשבות מלוות את הרגשת העומס ובמה מתבטא הקושי שאתה מתאר, ואז אוכל אולי לעזור יותר.

מנהל פורום קשיים בתפקוד לימודי