דחיינות קיצונית

דיון מתוך פורום  קשיים בתפקוד לימודי

23/12/2009 | 03:32 | מאת: סטודנטית

שלום! אני תלמידה שנה ג' להנדסה, בת 25. תמיד הייתה לי בעיה של דחיינות, וזה פגע בלימודים שלי, אבל בדרך כלל יכולתי להתגבר ולא לעשות לעצמי יותר מידי נזק עם זה. בשנה האחרונה המצב יצא לגמרי משליטה, אני מרגישה שאני כבר לא אדון לעצמי ולא יכולה בשום צורה להכריח את עצמי לחזור לשגרה לימודית. זה כבר לא נפילות חד פעמיות אלא אני כבר מספר שבועות לא יכולה לקום לעשות את המטלות שלי או אפילו ללכת לשיעורים וזה ממש מאיים על המשך נורמלי של החיים שלי. אני שוכחת פגישות, לא מצליחה לקום בבוקר ונשארו פעילויות בודדות שאני עדיין מקפידה לעשות כגון הפר"ח שלי. אני בקושי מאכילה את עצמי. אני אוהבת את תחום הלימודים שלי, ואני אוהבת ללמוד. אני לא עצלנית- אם אני מתחילה משהו אני מסיימת בדרך כלל, עושה את זה כמו שצריך ונהנית מהתהליך. הבעיה היא בלהתחיל. אני צריכה עזרה באופן דחוף כי עוד מעט ואני פשוט הורסת לעצמי את החיים, אבל אני לא יודעת למי לפנות. כולם חושבים שאני או עצלנית או צריכה לחפש משהו אחר לעשות בחיים. אודה מראש לתשובתך סטודנטית

הי, נשמע לי שאת סובלת מאוד, וכי עוברת עלייך תקופה מאוד לא פשוטה שהיא מעבר לדחיינות. אני ממליצה לפנות לטיפול שיעזור לך לעבור את התקופה הזו ולחזור לאיכות חיים טובה. את מוזמנת לפנות אליי לגבי התייעצות על איש מקצוע מתאים. מה דעתך?

מנהל פורום קשיים בתפקוד לימודי