קשב וריכוז..

דיון מתוך פורום  קשיים בתפקוד לימודי

11/12/2009 | 01:10 | מאת: רפי

שלום גילי.. רציתי לשתף אותך בבעייה שיש לי.. אני לא נמצא בארץ אז קשה לי להגיע לאיבחון.. למרות שאני נורא רוצה.. אני מרגיש שיש לי חוסר של ריכוז.. לדוגמא.. אם אני קורא משהו ארוך כמו כתבה אני מדלג.. גם אם היא מעניינת.. אני נורא סנילי.. חברים אומרים לי שזה נובע מזה שאני אומר את זה לעצמי תמיד! זה נכון? אני סיימתי ביה"ס בלי בגרות.. אני מרגיש שחסר לי השכלה.. אני לפעמים לא מרוכז במה שאנשים אומרים לי.. אני חושב על דברים אחרים... הרבה מקומות עבודה פיטרו אותי... יש לי הרבה מחשבות איך ליפתור את כל הבעיות האלה.. ועוד הרשימה ארוכה... אבל אני מרגיש שאני לא מצליח.. אני רוצה להישתנות.. רוצה להצליח.. אין לי אפילו תחביב אחד.. אף פעם אני לא מצליח בכלום.. אני לא יודע משהו עובר עליי... ויש לי מצבי רוח משתנים.. לפעמים אני מלא ביטחון.. ולא רואה אף אחד ממטר. ולפעמים אני בידיוק ההפך.. מתבייש לדבר.. מגמגם ששואלים שאלה.. אני בלי אנרגייה!! ותמיד אני מרגיש עייף.. אני כבר הרבה זמן אומר ללכת לחדר כושר.. אבל העצלנות עוצרת אותי!! למה? למה כל זה מגיע לי? ואני עוד מקצר את הבעיות שאני מרגיש שיש לי...

רפי יקר, נשמע שאתה נמצא במצב של חוסר שביעות רצון מתחומים רבים בחייך. לא נראה לי כי בעית קשב או עצלנות הן בהכרח הסיבות לכך. אנשים רבים חווים קשיים דומים לשלך, אך ניתן לצאת מהם מחוזקים עם מעט עזרה. אני ממליצה לך לפנות לאיש מקצוע (פסיכולוג/פסיכיאטר) במקום בו אתה מתגורר. אם אין לך אפשרות לכך, תוכל להתייעץ עם איש מקצוע בארץ באמצעות הטלפון/ האינטרנט, אך לא הייתי דוחה את הפניה. אשמח אם תעדכן אותי. בהצלחה!!

מנהל פורום קשיים בתפקוד לימודי