ילדה בדיכאון מהחיים

דיון מתוך פורום  קשיים בתפקוד לימודי

18/09/2013 | 04:25 | מאת: אמא מודאגת

בתי בת ה-11 סובלת מדיכאון. לפני שנה אובחנה עם בעיות קשב וריכוז ולקויות למידה והטיפול שהומלץ היה רטלין. אולם היא מסרבת לשתף פעולה ולא מוכנה לקחת שום כדור. מאז יש רגרסיה בכל התחומים הן לימודיים והן חברתיים. והיא אף שיתפה אותי שהיא בכלל לא רוצה לחיות שהיא מרגישה כל-כך בודדה ואין שום דבר חיובי שהיא יכולה למצוא בחיים שלה. היא כרגע בטיפול רגשי (7 מפגשים עד עכשיו) כרגע אין שיפור. אין לה אף חברה בביה"ס ובבית וגם בלימודים מאד קשה לה. אני מאד מוטרדת ורוצה לעזור לה. התלבטנו אם להעביר אותה ביה"ס דמוקרטי ששם תופחת רמת הלחץ מהלימודים. אשמח לתגובתך, תודה

אמא יקרה שלום, ברורה לי הדאגה העצומה שלך- קשה מאוד לראות את הילד שלנו במצוקה, בטח כאשר אנחנו מרגישים חסרי אונים. טיפול בדיכאון הוא טיפול פסיכולוגי (רגשי) אצל איש מקצוע, שיכול להפנות להתייעצות פסיכיאטרית במידת הצורך. גיל 11, תחילת גיל ההתבגרות, מאופיין בתנודות רגשיות ובעוצמות רבות, ויש לטפל בדיכאון בגיל הזה מיידית ולהתייחס אליו ברצינות רבה, כפי שאתם עושים. אני מקווה ומאמינה שאתם מטופלים אצל איש/ אשת מקצוע שאתם סומכים עליה, ושאתם ההורים מגיעים אליה גם לפגישות באופן קבוע מדי פעם. 7 פגישות הן לרוב התחלת טיפול, וכדאי לקחת נשימה עמוקה, ולהיות עם אצבע על הדופק. מאידך, חשוב שתרגישו נוח להתייעץ עם מי שמטפל בבתך, ולקבל הדרכות הורים בקביעות. בהצלחה!

19/09/2013 | 11:09 | מאת: אמא מודאגת

שלום גילי, תודה על תגובתך המהירה. כמובן שפניתי למטפלת של בתי וסיפרתי לה על השיחה שהיתה ביני לבין הילדה שלי. היא אמרה לי להיות עם אצבע על הדופק וגם קבענו פגישה נוספת השבוע בהסכמת הילדה. לגבי ביה"ס אני יותר ויותר שלמה עם העברתה לביה"ס דמוקרטי למרות שאמרו לי שהוא לא יהווה פיתרון אם יש לה לקות למידה. אבל אני חושבת שברגע שיופחת הלחץ הלימודי עליה, היא תיהיה פנוייה יותר לחיזוק צדדים אחרים שלה ולהפחתת ההתנגדויות.שיהיה רק טוב וחג שמח

מנהל פורום קשיים בתפקוד לימודי