חוסר יכולת בריכוז

דיון מתוך פורום  קשיים בתפקוד לימודי

05/06/2013 | 14:18 | מאת: אלין

שלום רב. אני סטודנטית באוניברסיטה. מאז ומתמיד היה לי קושי בריכוז בין עם בלימודים בבית הספר או באוניברסיטה ובין עם בשיחות עם אנשים לעיתים. אני חייבת לציין שלמרות זאת הגעתי להישגים מעולים, בבית הספר היו לי הקלות בבחינות אך באוניברסיטה לא מכירים בכך בטענה שאין לי בעיות קשב וריכוז, ולכן ההישגים שלי כעת לא ככ גבוהים ומאוד קשה לי להקשיב להרצאות ובכלל לשבת ללמוד. מה עושים וכיצד ניתן לטפל בזה? תודה.

אלין שלום, האם את מאובחנת כסובלת מבעיות קשב וריכוז? האם עברת איבחון כדי לקבל הקלות בבית הספר? מדוע לא מכירים באיבחון זה באוניברסיטה? במידה ולא עברת איבחון כזה, כדאי לברר בפקולטה האם הם מכירים באיבחונים ובאילו, ולעבור אחד כזה באופן פרטי או להתעניין האם ישנה יחידה העושה אבחונים בדקנאט הסטודנטים של האוניברסיטה בה את לומדת. במידה ולא יכירו לך בהפרעות קשב, אני מקווה שתצליחי כבעבר להתמודד עם הקשיים בעצמך ולהגיע להשגים מספקים, גם בעזרת מיומנויות למידה שניתן לעבוד עליהן כמו קביעת לוח זמנים ריאלי ומאוזן ללמידה, למידה פעילה וגמישה ועוד. בהצלחה!

מנהל פורום קשיים בתפקוד לימודי