אי הצלחה בבחינות

דיון מתוך פורום  קשיים בתפקוד לימודי

12/01/2012 | 00:37 | מאת: סטודנטית

שלום גילי. סיפורי קצת מסובך- מבטיחה לנסות לפשט. בתיכון הייתי תלמידה מצטיינת (ממוצע באמת גבוה). התחלתי ללמוד בטכניון הנדסת תעשיה וניהול לאחר לבטים רבים בין תחום ההנדסה לבין משפטים. למדתי במשך שנתים בטכניון (חצי תואר). קרעתי את עצמי, למדתי המון ונורא קשה. ניסיתי לעמוד בקצב המטלות הרצחני. נכשלתי בקורסים והגעתי למסקנה שאני לא רוצה להמשיך ללמוד ולקבל 50. החלטתי לאחר שבוע ייסורים להפסיק את הלימודים (למרות שנתתי שנתיים) כי המצב לא השתפר. לאחר הפסקונת החלטתי ללכת על התוכנית המקורית שלי ובלב לגמרי לגמרי שלם התחלתי ללמוד משפטים וכלכלה (מכירים לי בחלק מהנקודות). עכשיו לבעייה: מחד- ממש טוב לי בלימודים אפילו שזה סמסטר א ואילו מבואות- מעניין לי מאוד ואני מרוצה. מאידך- כל העבודות שלי מקבלות ציון 70 בעוד שחבריי שכתבו יחד איתי את העבודה מקבלים 90 פלוס. אנחנו יושבים לפני כל הגשה ומדברים על נקודות חשובות בקבוצת לימוד. יומיים לפני הגשה אני מקבלת את העבודות שלהם במייל- ואז "משפצרת" את העבודה ששלי כדי שתכלול כמה שיותר נקודות->אילו הדרישות אצלנו. אני בפחד נוראי לפני תקופת הבחינות. אני לומדת המון ומשקיעה (ובעלת מוטיבציה לכך). אני לא רוצה להמשיך לקבל 70. ניסיתי לשבור את המעגל ע"י יציאה מהטכניון- אולם העבודות והציונים הנמוכים יחסית מערערים לי את הביטחון. ברור לי כי הפן הפסיכולוגי משפיע מאודדד. אני מנסה לשפר דרכי למידה- אבל כבר יודעת מה טוב לי (ללמוד לבד, בבקרים, לכתוב הכל, לקרוא כמה פעמים). חשוב לציין שהפחד חוסם אותי ולא נותן לי לחזור לתחושת ההקלה שהיתה לי כשעברתי למשפטים. עצות?? תודה רבה מור

מור יקרה, מדברייך נשמע שהבחירה במקצוע שפחות מתאים לך והיה מאוד תובעני בדרישותיו הוא שהחל את הפגיעה באמונה שלך ביכולותיך, ואכן פיתחת חרדה סביב בחינות, חרדה שאת מודעת אליה, ושמפריעה לך להביא לידי ביטוי את יכולותייך הגבוהות מאוד. אני ממליצה לטפל בחרדה באופן ממוקד, בין אם בעצמך ובין אם אצל איש מקצוע. בתור התחלה, בכדי לדעת כיצד לטפל בחרדה יש לשים לב מתי, כיצד והיכן מתבטאת החרדה: מתי וכיצד מתחילה? מהן התחושות הגופניות, המחשבות והרגשות המאפיינים אותה? מהן דרכי ההתמודדות שאת נוקטת מלבד שיפור דרכי הלמידה שלך, ועוד. כל אלה יאפשרו לבנות תכנית טיפולית המתאימה לך. בברכה ובהצלחה!

מנהל פורום קשיים בתפקוד לימודי