גרפומוטורי

דיון מתוך פורום  קשיים בתפקוד לימודי

17/11/2009 | 20:21 | מאת: אוש

ידוע לי שלבתי יש בעיה גרפומוטורית הגננת אמרה וגם המורה לכיתה א' מה זה אומר ? ואילו תרגילים אני יכולה לעשות עימה ע"מ שהמצב יסתדר? והאים זה בעית קשב וריחכוז "? היא ילדה שקטה מבינה את ההוראות ומבצעת אותם האים הזמן זה לא יסתדר הכונה הגרפומוטורי פשוט היא עדין קטנה גם אני לא כתבתי טוב בכיתה א' והזמן עשה את שלו למדתי והצלחתי, היום לא מקטלגים ומפנים מהר מיידי לטיפול???היא שמאלית ואוהבת לצייר ולכתוב

שלום רב, אני ממליצה לך לפנות לאיש מקצוע לבעיות קשב וריכוז ולקויות למידה על מנת להבין מה משמעותו של קושי גרפומוטורי. איש מקצוע יוכל גם לומר לך האם יתכן שהקושי שלה יחלוף מעצמו. ממכתבך נשמע לי שאת אם מסורה ואוהבת, המבינה ללב בתה ורואה את יתרונותיה, ואני מציעה לך לומר לה בדיוק את מה שכתבת - שהיא עוד קטנה, שגם את לא כתבת טוב בגילה והזמן עשה את שלו, למדת והצלחת. אני בטוחה שזה יתרום לבטחון שלה ויסייע לה לעבור בקלות קשיים דומים. בהצלחה!

19/11/2009 | 11:07 | מאת: יעל

הטיפול בתחום הגרפומוטורי הוא בידי תחום הריפוי בעיסוק. תוכלי לבקש הפנייה במרפאה שלך. יפה שאת דואגת ומטלפת בנושא כבר כעת. אמנם, כמו שכתבת, זה עשוי להשתפר במשך הזמן, כמו שהיה אצלך, אך מומלץ לאבחן אם יש צורך בטיפול, כדי שהילדה לא תחווה קשיים ואי הצלחות. היות והיא שמאלית - שימי לב לכך שדרך כתיבתה היא שונה - מבחינת כיוון תנועת היד וכתיבת האותיות ומומלץ לא להכריח אותה לשנות כיוון. לדוגמה - כתיבת האותיות מלמטה כלפי מעלה. כל טוב.

מנהל פורום קשיים בתפקוד לימודי