black out,קשב וריכוז ושאר ירקות

דיון מתוך פורום  קשיים בתפקוד לימודי

17/11/2009 | 13:15 | מאת: גלי

שלום. אני בת 23, התחלתי לראשונה ללמוד לפני כחודש,קורס מסויים.. האם זה הגיוני שרק עכשיו אני מגלה שיש לי בעיות קשב וריכוז? היה לי מבחן שבוע שעבר ולמדתי "מילים קשות" ופירושן, במבחן היה לי black out מטורף, מצד שני, אני מקליטה את השיעורים כי אני מרגישה שהמחשבות שלי לא מאורגנות וברגע שאני מתחילה לחשוב על משהו שלא קשור לשיעור אני מאבדת את עצמי, לא מרוכזת וזה משפיע על ההבנה שלי במה שנאמר בשיעור. עלי לציין כי אני ספורטאית ובאימונים יש משימות שונות שאנחנו מתאמנות עליהן באימון ואני היחידה מכל הבנות בקבוצה שכל הזמן אומרת אני לא מבינה אני לא מבינה למרות שאני בחורה חכמה ויש לי הבנה בסיסית, האם זה נובע מלחץ? כי אחרי שמסבירים לי שנית אני מבינה קצת יותר מהפעם הראשונה שאמרתי שאני לא מבינה. זה נורא מפריע לי שאני היחידה שלא מבינה כל הזמן. הייתי לפני כשנתיים במרפאת "קשר" בחיפה, היה לי ראיון עם ד"ר בועז רפפורט והבנתי שניתן לטפל בדברים האלה, קשר וריכוז וכו', חוץ מטיפול של איש מקצוע האם יש דברים נוספים שאני יכולה לתרגל בבית עם עצמי כדי לשפר את הקשב והריכוז? יום מקסים ! גלי

בעיות קשב וריכוז יכולות להתגלות בכל גיל. יתכן כי ליקוי כגון זה יתגלה במפגש ראשון עם לימודים ברמה גבוהה / מלחיצים, לא משום שלא היה קודם אלא משום שמדובר בליקוי קל או כזה שהצלחת להתגבר עליו בקלות קודם לכן, ובשל כך לא הורגש. בנוסף, את מתייחסת ללחץ שניכר גם בבחינה אך גם באימונים בספורט. לחץ יכול לפגוע בריכוז ובקשב או להחמיר ליקוי קיים (ניתן להבחין בין השניים באמצעות אבחון). לכן, אני מאמינה שדווקא התמודדות עם לחץ כמו גם הפחתת לחצים בחיים, יכולים להיות עבורך צעד ראשון בהתמודדות עצמאית. דרכים להפחתת לחץ תוכלי למצוא במאמרים רבים באינטרנט בנושא, חלקם פורסמו באתר זה. בהצלחה!

מנהל פורום קשיים בתפקוד לימודי