הדרדרות בלימודים של תלמידת כתה ח'

דיון מתוך פורום  קשיים בתפקוד לימודי

16/04/2011 | 11:54 | מאת: סיגל

לי בת בכתה ח'. עד השנה היא למדה בכלל לא רע. היה לה ממוצע ציונים של 80. השנה חלה הדרדרות נוראית בלימודים. היא לא עושה שיעורים ולא לומדת למבחנים.היא בכלל חיה בעולם אחר.(אפילו תפסתי אןתה בשקרים).הראש שלה בפייס בוק, בבגדים בבנים,אני כל הזמן מסבירה לה שעליה להשקיע בלימודים-(אני מדברת לקיר). אפילו פניתי למחנכת וליועצת ביה"ס-הכל ללא הואיל!!! אני מוכנה לעזור,אני אומרת לה שלכל תלמיד יש קשיים, רק שתדבר ואעזור. מורים פרטיים וכדומה. גם כאן איו כל כך הענות מצידה.... אני פשוט אובדת עצות!!!!

סיגל יקרה, אני מתנצלת על האיחור בתשובה בשל חופשת החג. נשמע לי מתיאורך שביתך החלה את גיל ההתבגרות וכי היא נלחמת על נפרדותה ממך ועל עצמאותה. גיל ההתבגרות מאופיין באופן טבעי במה שאת מתארת - התעסקות אופיינית בדימוי החברתי, האישי ובערך העצמי, עניין מוגבר בבני המין השני ובמיניות בכלל ועוד, ולעיתים פוחת העניין וההשקעה בלימודים. נשמע לי שחוסר ההיענות שלה לבקשותייך ולהתערבותך והשקרים שלה הינם תגובת מרד נעורים שכיחה. הצעת לה את עזרתך ואמרת לה כי את מוכנה להיות שם להקשיב ולעזור אם תרצה. מעתה ואילך שככל שתלחצי יותר, כך גדל הסיכוי שהיא תסגר ותתרחק יותר. כדאי להרפות מעט ולומר לה שאת מאמינה בה ורואה בה אחראית לעצמה וללימודיה והצלחותיה. גישה מלחיצה רק תיצור את ההיפך ועלולה לגרום לה לפתח "אנטי" או ליצור חרדה ולחץ סביב לימודים. כך או כך תוכלי להתייעץ עם יועצת בית הספר והמחנכת ולשאול לדעתן, האם יש סיבה לדאגה. בברכה.

מנהל פורום קשיים בתפקוד לימודי