דחיית מטלות

דיון מתוך פורום  קשיים בתפקוד לימודי

16/11/2009 | 14:38 | מאת: מרב

יש לי בעייה רצינית ביותר ומאוד התחברתי למאמר. כל מטלה שיש לי אני דוחה עד לרגע האחרון ובמקרים רבים גם מוותרת לעצמי בסוף. אפילו לקח לי זמן לקרוא את הכתבה הזאת עד הסוף כי כל רגע התעסקתי במשהו אחר. גם אם הייתי רשומה לחדר כושר, למשל, לא הייתי עומדת בשעות שקבעתי לעצמי, גם כשאני יודעת שיורד לי כסף מהחשבון על זה כל חודש. ועכשיו אני סטודנטית, ואני פשוט לא יודעת מה יעזור לי לסיים מטלות בזמן...

שלום רב, דחיינות היא אכן בעיה השואבת כוחות נפש ומשאבים מנטאליים וכלכליים, ונשמע כי היא פוגעת באיכות החיים שלך. דחיינות יכולה לעמוד בפני עצמה, אך גם עלולה להיות תוצר של קושי נפשי (כגון דיכאון או דפוסי התנהגות בעייתיים) ולפגוע בתחומי חיים נרחבים ולאורך זמן. אני מבינה שאת מודאגת כרגע בעיקר מהעתיד, סביב מטלות אקדמיות שיגיעו. אני ממליצה קודם כל לראות האם המאמר שפורסם באתר יכול לעזור לך - http://www.doctors.co.il/ar/9070/אל+תחכו+למחר+-+טיפול+בדחיינות. אפשרות אחרת היא לפנות לעזרה מקצועית. הייתי ממליצה לפנות לפסיכולוג/ית קליני/ת בעל/ת ניסיון בנושא, לשם אבחון והמלצה על מסלולי טיפול אפשריים (טיפול פסיכולוגי פרטני/קבוצתי; סדנאות לניהול זמן; אימון אישי; ייעוץ לימודי...). האפשרויות רבות, אך כדאי להתחיל בפגישה עם פסיכולוג שיעזור לך להבין מה מתאים לך. את מוזמנת לעדכן אותי מה העלית בחכתך... בהצלחה!

26/11/2009 | 18:02 | מאת: מקווה לעזור

למרב - דעי רגע לפני שאתה פונה לפסיכולוגית קלינית שתעלה לא מעט, שיש בדרך כלל שירות פסיכולוגי באוניברסיטאות. אני לא יודעת איפה את לומדת, אבל נסי להתייעץ איתם כי המחירים נמוכים מאוד בהצלחה :)

מנהל פורום קשיים בתפקוד לימודי