לימודים - דחיית משימות לימודים ביתיות.

דיון מתוך פורום  קשיים בתפקוד לימודי

29/05/2019 | 21:12 | מאת: אנונימית

היי, אפרט קצת על עצמי, אני בסביבות גיל ה30. סובלת שנים מאוסידי ומשינויים במצבי הרוח. מטופלת תרופתית. לומדת קורס תכנות. (הייתי עובדת עד לפני כמה חודשים ועזבתי את עבודתי מסיבות שונות.) בעבר למדתי פעמיים בלימודים אקדמאים ועזבתי את הלימודים באמצע, אחד מהם ממש לקראת הסוף, עזבתי כי סבלתי מדכאונות ומחוסר חשק לבצע את משימות הבית ולא השקעתי. ללימודים הייתי מגיעה כמעט בקביעות למרות שלא תמיד הבנתי את החומר. העניין זה לשבת בבית ולבצע את המטלות הביתיות וחזרה על החומר. (גם בתיכון היתה לי קצת בעיה לשבת וללמוד למבחנים, לא שלא היה לי זמן אלא תמיד הייתי דוחה ועושה דברים אחרים כי היה לי קשה לשבת וללמוד). עכשיו לשאלתי האקטואלית- התחלתי לפני כחודשיים קורס בתכנות (הקורס הוא בסביבות שנה, לא יכולתי לחשוב על תואר של כמה שנים) החלטתי לא לוותר לעצמי וכן לקחת את עצמי בידיים וללמוד משהו כמו שצריך (יש לציין שאני די אוהבת ללמוד דברים שמעניינים אותי וזה אחד התחומים) עכשיו מה שקורה זה ששוב אני דוחה את ביצוע ש.ב וחזרה על החומר וכמו כן אפילו לימוד למבחנים. אני אסביר- כשאני אומרת לעצמי לשבת וללמוד ויש לי די זמן לשבת בבית וללמוד, קשה לי לחשוב על זה, יש לי מן חרדה פנימית שפשוט אין לי כח לעשות את זה. (קשה לי להסביר זאת במילים) ודברים אחרים כמו ביצוע מטלות יומיומיות שלא קשורות ללימודים, אני כן מבצעת ואפילו בכיף. כשאני אומרת לעצמי ״עכשיו אשב ואלמד למבחן״ אני בורחת מזה, יש לציין שזה קורה לפני בכלל שאני מתחילה. קרה לי שישבתי ללמוד והכרחתי את עצמי אך לאחר כמה זמן התעייפתי נפשית והפסקתי. מה שכן ללימודים אני מגיעה (קורה שלפעמים אין לי חשק ללכת אבל כשאני חושבת שכיף בלימודים אז זה מדרבן אותי ללכת ואני הולכת.) קרה שלא הלכתי מסיבות שונות ונהיה לי קצת פער בלימודים אבל די הצלחתי להשלים זאת, לא לגמרי כי גם את זה אין לי כח לעשות. אני מאד מתוסכלת ומרגישה חסרת אונים ומאד רוצה ללמוד. אשמח לקבל ייעוץ בנושא. תודה.

אנונימית יקרה, את סובלת מדחיינות וחרדה שניתן לטפל בהן בטיפול קוגניטיבי התנהגותי ממוקד לרוב. בתור התחלה ממליצה להתחיל ב להקדיש רבע שעה בלבד לחמישה ואז הפסקה יזומה, כלומר חייבת רבע שעה מינימום, ואז להפסיק. לעשות זאת במקום שהוא לא הבית (בית קפה, ספריה, בבית אחר...), ולראות אם זה עוזר . בהצלחה!

מנהל פורום קשיים בתפקוד לימודי