היי... התייעצות...

דיון מתוך פורום  קשיים בתפקוד לימודי

27/12/2010 | 02:31 | מאת: מיכל

היי גילי, ערב טוב.. אני סטודנטית להנדסאי, שנה שנייה במכללה.. אני לא כל כך יודעת מה לעשות.. אני מתוסכלת.. אני לומדת להנדסאי במקצוע שלי כרגע, והמכללה הצליחה לייאש אותי לגמרי, אני כבר לא בטוחה שאני רוצה לעסוק במקצוע הזה.. המכללה דפוקה לגמרי... הם "זורקים" לנו עבודות על ימין ועל שמאל, בלי לעקוב אחריהם, נותנים עבודות על חומר שלא נלמד בטענה ש"אנחנו צריכים להתמודד עם החומר", מורחים סתם שעות- נראה כאילו אין להם פשוט מה לשים לנו במערכת.. אין עם מי לדבר שם.. וכשדיברתי עם ראש המגמה על זה שחצי מהתלמידים השנה רוצים לעזוב, הוא ענה: "אני לא אתפלא, 50% מהנושרים הם בשנה השנייה, ככה שאם תעזבי זה לא יפתיע אותי".. לא רוצה.. לא רוצה לעזוב, אבל אני גם לא יודעת איך אני ממשיכה ככה... באתי עם רצון ללמוד, הממוצע שלי משנה שעברה מדבר בעד עצמו (92)..אז גם היה בסדר.. החומר באמת התאים למקצוע.. והשיעורים היו מעניינים... השנה, פשוט זוועה... והנה, הם הצליחו להוריד לי את זה לגמרי... אין לי כוחות להגיע למכללה, לשבת שעות ולמשוך את הזמן... אין לי כוח להגיע ללמוד 8 שעות חומר עיוני שהוא סססתתתתםם.... אפילו לא נצטרך אותו במקצוע שלנו.. אין לי כוח להגיע למכללה ולשרוף שעות... המכללה הזו כזו גרועה... ועכשיו, גם מחריכים אותנו לשלם למישהו מבחוץ עוד 2000 ש"ח שיעזור לנו באיזה פרוייקט.... אפשר לא לשלם לא, אבל אז לא נעבור את הבחינה... ככה שהם לא בדיוק משאירים ברירה... אוף נמאס לי, ואני לא יודעת מה לעשות... אני מיואשת...

מיכל שלום, התמונה שאת מתארת מתסכלת ואף מעציבה: יש לך את היכולות לפרוח בלימודים, ומשהו מזה חווית בשנה שעברה, אך מסגרת הלימודים הנוכחית- במקום שתאפשר זאת- מדכאת ומייאשת. אני מבינה כי ניסית לקחת אחריות ולשנות במשהו את מצבך אך ראש המגמה, במקום לעודד, גילה חוסר רגישות. אך מדבריך עולה כי התחושה שאת מתארת משותפת למרבית התלמידים בשנה הנוכחית, ומאחר וכוחה של המכללה הינו רק בתלמידיה ובסופו של יום היא תלויה בהם, הרי שהתאגדות הוגנת של הסטודנטים יכולה להביא לשינוי, ומוטב לעשות זאת במהרה. אם מתאים לך לנסות ולארגן משהו מזה, אני בטוחה כי מהר מאד תגלי שאת לא לבד. ובמידה ולא, בדקי את האפשרויות האחרות העומדות לפניך- האם יש טעם לעבור מוסד לימודים? האם בשנים הבאות או בסמסטר הבא החומר נסבל יותר, וכדאי לבלוע את הצפרדע בינתיים?? - והחליטי מה עדיף לך. בינתיים נסי למזער את הסבל בלמידה עצמאית ככל הניתן, וקחי אוויר... בהצלחה!

מנהל פורום קשיים בתפקוד לימודי