חזרה על הלימודים בבית \ הכנת שיעורי בית...

דיון מתוך פורום  קשיים בתפקוד לימודי

27/11/2010 | 22:18 | מאת: שמוליק

גילי שלום רב, אני סטודנט שנה ראשונה המתקשה ללמוד כשאני בבית לשבת לחזור על הלימודים ולהכין שיעורי בית. הדבר נובע הן ממוטיבציה נמוכה, עצלנות וחוסר הרגל עוד מהלימודים בבתי הספר (יסודי, חטיבה ותיכון) לחזור הביתה ולבצע את מטלות הלימודים. כיצד אפשר להתגבר על בעיה זו ? המוטיבציה הנמוכה שלי נובעת בנוסף מלבד האי יכולת ללמידה עצמית בתרגילים בבית ובכך אני בפערי לימוד. ההבנה שלי והריכוז בשיעורים טובים מאוד ושם אני מרוצה. למידה עם מישהו נוסף לעיתים אפשרי אך לא תמיד ואי אפשר להסתמך על כך בייחוד כשאני בפערים. החיפוש שלי לפתרון הוא דווקא איך אני מצליח לבצע את המטלה הזו של לשבת בבית וללמוד...אשמח לעזרה וכיוון. תודה, שמוליק.

הי שמוליק, ללא ספק הפערים הלימודיים יוצרים מצב של כדור שלג בו אתה צובר פערים מצטברים, מה שמוביל לחוסר מוטיבציה. אתה מציין נקודה מאוד חשובה, שהיא הרגלים נרכשים ללמידה כבר מילדות. כאשר אלה לקויים אנחנו פעמים רבות גוררים אותם גם ללימודים אקדמים. בתור התחלה, בכדי להתגבר על פערים שנצברו אתה יכול להיעזר בחבר או להחליט שסוף שבוע אחד אתה מקדיש רק ללמידה, אך עשה זאת מחוץ לבית, במקום נקי מהסחות דעת. בהמשך נסה ללמד את עצמך איך לומדים: כדאי להרגיל את עצמך להישאר בסיפריה / קפיטריה / חדר מחשבים עם תום יום הלימודים שלך, היעזר בקריאה אקטיבית של החומר (מאמר פורסם באתר זה בסופ"ש האחרון ויכול לעזור לך), ואם זה עוזר - קבע עם חבר כל פעם שאפשר. אתה בסך הכל בשנתך הראשונה והיא החלה לא מזמן, כך שאין לי ספק שהפערים שנצברו ברי גישור, וכי תוכל להיות בעניינים בקרוב. בהצלחה - אתה מוזמן לעדכן אותי.

מנהל פורום קשיים בתפקוד לימודי