הפלות חוזרות ואדישות...

דיון מתוך פורום  אובדן הריון - תמיכה וליווי

30/09/2013 | 00:25 | מאת: סארה

שלום רב אני בת 29, סובלת מזה 3 שנים מהפלות חוזרות, (נשואה 4 שנים) ומטופלת שנה וחצי במרפאת פוריות.. בעיקר ע"י תרופות, זירוזים ומעקב ועכשיו עברתי ל- IUI. אני גם סטודנטית לתואר שני.. הבעיה: עברתי הפלה בחודש אוגוסט לקח לי זמן רב להתחיל לחזור לעצמי.. נשארתי זמן רב בבית ומרגישה שהיה לי ממש קשה הפעם, בכיתי המון, התפרצתי המון, ונסיתי להטיל את כל האשמה על בעלי שלא תמך בי מספיק אפילו שקלתי להתגרש.. בדיעבד מרגישה שכל ההתפרצויות והזעם כלפי בעלי לא היו מוצדקים.... לאחר מכן נכנסתי למצב מוזר.. ממש עצלנית אין לי כח לכלום ואדישה... יש לי עבודות שהייתי אמורה להגיש ולא הגשתי.. לא מרגישה כלום.. למרות שהשקעתי שנה שלמה ובסוף לא הגשתי המטלות הסופיות.. לא יודעת מה אני מרגישה קצת תוססת מפנים אך אין לי כל רגש של חרטה או ייסורי מצפון שלא הגשתי העבודות.. פשוט מרגישה שלא מסוגלת.. מרגישה שאני הולכת לאיבוד.. ומתקשה בכל דבר אפילו לשטוף כלים דוחה ודוחה ... אין לי חשק לכלום... מצד שני לא רוצה ללכת לפסיכולוג משתי סיבות, קודם העלויות של הפגישות והסיבה השניה היה לי עבר קשה ואין לי כח למישהו שיחפור לי.. מספיק הטיפול והזריקות שלוקחת.. ולא מוכנה לקחת תרופות נוגדות דיכאון או משהו.. במיוחדת שאני גם כך לוקחת תרופות והורמונים כל הזמן וממשיכה בטיפול... לא רוצה שמשהו ישפיע על טיפולי הפוריות או יפגע בהריון או בעובר, אני לא מרגישה שמחה גם אם מטיילת או יוצאת החוצה.. אפילו התחלתי לחשוב שגם אם אגיע למצב בו אלד ילד לא ארגיש שמחה.. מרגישה אדישות וזהו. סיבת ההפלות לא ידועה למרות כל הבדיקות התקינות, ומלבד בעלי אין לי כל תמיכה. מה לעשות? איך אוכל לצאת מהאדישות הזאת? איך אוכל לחזור לעצמי? תודה

שלום לך סארה הצטערתי צער עמוק לקרוא על השנים הקשות של ניסיונות ואכזבות. המשבר בחודש אוגוסט היה כנראה כל כך צורב, עמוק וכואב, שהנפש שלך "גייסה" מתוך עצמה הגנה של התרחקות וניתוק כי אי אפשר לסבול את הכאב יותר. את חייבת תמיכה מקצועית. ולא בגלל שאת אדישה. אלא בגלל הסיבה שאת אדישה: לעבור תהליך של הפלות חוזרות במשך 3 שנים זה דבר ששוחק את הגוף ואת הנפש באופן שאין דומה לו. טיפול פסיכולוגי לעניין זה אינו כולל חפירות בעבר אלא מתמקד ביצירת מרחב פנימי בתוך ההווה הקשה. ישנן מרפאות ללא תשלום, מצויינות ומקצעיות ביותר לטיפול זה. בראשן מרפאת חווה בתל השומר: http://shikum.sheba.co.il/Psychiatric_Division/Psychiatry_Clinics/Hava_Clinic/ וכן מרפאה לבריאות הנפש של פוריות האשה באיכילוב: http://www.tasmc.org.il/Rehabilitation-Hospital/Psychiatry/Woman-Psychiatry/Pages/Woman-Fertility-Psychiatry.aspx אם את מאזור אחר בארץ כתבי לי בפרטי [email protected] ואמצא לך פתרון אחר ללא תשלום באזור מגורייך. חיבוק לא אדיש, גילי

מנהלי פורום אובדן הריון - תמיכה וליווי