הפסק היריון בעקבות הפלה נדחית

דיון מתוך פורום  אובדן הריון - תמיכה וליווי

01/05/2018 | 15:49 | מאת: ספיר

שלום. נאלצתי לעבור הפלה לפני כ5 חודשים, בשבוע ה8 העובר הפסיק לנשום.. לקחתי את זה קצת קשה בתור התחלה בעיקר כי ההיריון מתחילתו היה לא קל בכלל. מיד לאחר ההפלה הופעל עלי לחץ רב מהסביבה בעקבות דברים שקרו לי ולבעלי, ובמשך כל התקופה הזו אני מרגישה שאני לא כמו שהייתי לפני ההיריון הזה, זה מתבטא בכעס עצום, עצב, נטיות אובדניות(מבלי רצון) בעיות במערכת היחסים,התפרצויות בכי ובעיקר חוסר שלווה. חשבתי שזו תקופה ושזה יעבור מהר.. אך זה מרגיש לי שזה רק מחמיר, אני לא יודעת מה לעשות ולמי לפנות ואם בכלל יש צורך לפנות לגורם חיצוני או שזה יעבור מעצמו? אשמח לעזרה

01/05/2018 | 19:46 | מאת: עמיתה לכאב

קודם כל אני מצטערת למה שעברת, נכנסתי היום במקרה לחפש מי יכול לתמוך במצבים האלו, ומצאתי שאת כתבת היום ואת אותם דברים שרציתי לשאול. גם אני עברתי הפלה לפני חצי שני בערך, בסוף חודש 11, ההפלה הייתה יזומה אך זה מורכב, זאת הפלה שנייה שלי ואני בלי ילדים. בת 32.... ובאותה תקופה עברתי תקופה קשה במיוחד, לא רק בגלל ההפלה אלא עוד כמה דברים, ועד היום מהביוץ ועד הוסת אני בהתפרצויות בכי, עצבים, דיכאון, מחשבות דיכאוניות, נטיות אובדניות גם ללא רצון... זה סיים לי את הנישואים, בעלי לא הבין את זה ולא יכל להכיל את את כל מה שאני עוברת...

05/05/2018 | 07:52 | מאת: רינת יוסף ורדי

ספיר יקרה. צר לי מאוד על האובדן שלך. נשמע שאת עוברת תקופה מאוד לא פשוטה, וחשוב לי לומר שתגובות של מכלול רגשות ואפילו עוצמתיים נורמלי שיבואו לידי ביטוי לאחר אובדן, ובמיוחד כשאת כותבת שמופעל עלייך לחץ נוסף מהסביבה. יחד עם זאת, נשמע שאת במצוקה רבה וכדאי לבדוק אופציה של עזרה חיצונית שתקל עלייך ומישהו שילווה אותך בתוך כל מה שאת מרגישה. כמו כן במידה ויש מחשבות אובדניות חשוב לפנות לבקש עזרה באופן מיידי ולא להישאר לבד. מוזמנת לכתוב לי כאן או במייל מאיזה אזור את, ואוכל לנסות לעזור לך למצוא מענה מתאים. חיבוק גדול , רינת

מנהלי פורום אובדן הריון - תמיכה וליווי