גלן

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב פתוח

08/07/2010 | 18:37 | מאת: נועה

איתי גילו בגיל יום - שיש לו הצרות קריטית במסתם פולמונרי בגיל 4 ימים כבר עבר צינתור בשניידר. בגיל 6 ימים הבינו שהמסתם רק ניזוק (אולי אפילו מהצנתור אבל את זה אף אחד לא יגיד בקול רם...) ובגיל 7 ימים עבר ניתוח שאנט (BT) הילד גדל והגיע לגיל 10 חודשים ושוב הבינו שההצרות חוזרת וחייבים לנסות לצנתר. גם פה תשובתו של ד'ר ברוקהיימר הייתה כבר בתחילת הצנתור - שאין מה לעשות בצנתור ושחייבים ניתוח. ואכן בגיל 10 חודשים עבר איתי ניתוח ובו הרחיבו את המעבר מחדר ימין לריאות והוציאו לגמרי את שאריות המסתם (ש"כבר היה גמור ולא תפקד כלל") מאז איתי המשיך לגדול והיום כבר בן שנתיים וחודשיים. והיום בבדיקה החצי שנתית קיבלנו את ה"בום" החדש: "למרות שקיווינו שהחדר בכל זאת יתפתח ויתחיל לתפקד.. אין יותר מידי שינוי ואין מנוס מלקבוע תור לניתוח גלן..." ולי יש כמה שאלות: 1. האם יש מקום לקבל התייעצות נוספת ? 2. איזו מדינה הכי ידועה בהישגיהה בתחום הלב/קרדיולוגיית ילדים והאם כדאי להתייעץ גם שם? 3. אנחנו מחפשים ילדים שעברו את כל ה"סרט" הזה והיום חיים חיים נורמלים/סבירים 4. כל עזרה במידע ובכלל תתקבל בברכה - היום נשברנו לגמרי זה כלכך קשה להתרומם כל פעם - להרגיש שכמעט הכל מאחורנו ושוב לקבל "בום"!!! ואיתי הוא ילד שמח ומקסים שרק רוצה להמשיך לחיות ולצחוק.. תודה

השלומות, המרכז בשניידר מאוד אמין ומומלץ. אם ברצונך לקבל חוות דעת נוספת בתחום הייתי פונה למרפאת קרדיולוגית ילדים באסותא השלום, ד"ר הגש. בברכה, והצלחה בהמשך הדרך, פרופ' סמולינסקי

מנהל פורום ניתוחי לב פתוח