ניתוח לתיקון מסתם מיטרלי

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב פתוח

04/07/2010 | 10:49 | מאת: א.ב.

שלום רב הומלץ לי לאחר בדיקות TEE ומעקב של שנים על תיקון שתי העלים הקדמי והאחורי של המסתם המיטרלי עקב דליפה.נאמר לי שניתוח של העלה הקדמי מורכב יותרוכשמדובר בשתיהם זה מסובך.נאמר לי שמנתח מיומן יכול לתקן ואין צורך להחליף . ברצוני לשאול: 1.מה הסבירות (באחוזים) לתיקון מוצלח שיאריך חיים כמו במקרה שלי? מה תוחלת החיים של תיקון ? 2. האם ניתוח כזה נעשה בפתיחה מהצד או פתיחה מלאה של עצם בית החזה? 3. האם יש נסיון רב עם ניתוחים כאלה בארץ? כמה ניתוחים כאלה נעשים בשנה? 4. האם מנתח יכול להעריך מלכתחילה על סמך הבדיקות את הסיכויים לתיקון טוב מבלי להחליף את המסתם. חשוב לי מאוד לתקן ולא להחליף את המסתם. אודה לתשובתך.

ל א.ב.השלומות, תודה על פנייתך. 1)הסבירות היא גם פועל יוצא ממיומנותו של המנתח בתיקוני מסתמים מטרליים. אמורה להיות מעל 95% , במצב אותו אתה מתאר.תיקוני העלה הקדמי נחשבו בעבר אמנם קשים יותר, אך עם כניסת השיטות של שימוש במיתרים(chordae ) סינטטים מגורטקס, הטיפול בעלה הקדמי נעשה פשוט כמו בעלה האחורי. בסדרות גדולות של מרכזים המיומנים מאוד בניתוחים אלה, שעקבו אחרי תוחלת התיקון, נמצא שבמשך שנות המעקב הארוכות כ-10% נזקקו לניתוחים חוזרים(או תיקון חוזר או החלפה), וזאת כאמור אף על פי שמדובר במרכזים מאוד מנוסים.בניסיוני האישי אחוז החזרה אף נמוך יותר. 2)הנסיון הרב יותר הוא בתיקון דרך פתיחת חזה רגילה, אך ישנם מנתחים המיומנים גם בפתיחת חזה מהצד. 3)יש ניסיון רב עם ניתוחים לתיקון המסתם המיטרלי בארץ, אך לא לכול המנתחים.יש כמה מנתחים עם ניסיון גדול ותוצאות טובות בנושא.אין לי מספר מדוייק כמה ניתוחים כאלה נעשים בשנה, אך להערכתי מעל לשבעים. 4)על סמך הבדיקות ניתן להעריך, אך בהכללה: כול עוד ישנם שני עלים מפותחים, המנתח יכול לשחזר מסתם יעיל.רוב המנתחים חושבים בדיוק כמוך, שעדיף לתקן את המסתם ולא להחליפו. אני מקווה שעניתי על כול שאלותיך, ואם תרגיש צורך:שאל עוד ונען. פרופ' סמולינסקי

05/04/2011 | 00:12 | מאת: דגנית סופר

פרופ' ארם סמולינסקי שלום רב, נאמר לאימי שתצטרך לעבור ניתוח להחלפת/תיקון המסתם המיטראלי,וגם לדליפה ממסתם נוסף,רציתי לדעת איזה השפעה יכולה להיות להפרעות קצב שיש לאימי בניתוח כזה?ואני מבינה שאתה המומחה בתחום של ניתוח החלפת/תיקון מסתם מהצד.מה החסרונות בניתוח כזה?האם לאחר תקופת תיפקוד המסתם ניתן שוב לעבור ניתוח ולהחליפו שוב? בברכה ותודה, דגנית.

מנהל פורום ניתוחי לב פתוח