תיקון מסתם מיטרלי

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב פתוח

20/02/2015 | 13:32 | מאת: ארז

שלום רב, אני לפני ניתוח תיקון מסתם מיטרלי וברצוני לדעת האם אפשר לעשות ניתוח דרך פתיחת בית חזה בשיטת זעיר פולשנית ללא ניסור העצם והאם חובה להתחבר למכונת לב ריאה בניתוח שכזה? שאלה נוספת היא במידה ואכן מנסרים את בית החזה בשיטה המסורתית כמה זמן החלמה? זה מאוד מאוד חשוב לי. ושאלה אחרונה במידה ואכן חובה להתחבר למכונת לב ריאה מה הסיכון שתיהיה תקלה במכונה כזאת? (אמרו לי שבמידה ואני עושה ניתוח בבית חולים פרטי ויש תקלה במכונה באמצע ניתוח אז אין לזה פיתרון להבדיל מבית חולים ציבורי ששם יכולים לתת פיתרון מיידי במידה וישנה תקלה) תודה רבה

לארז השלום, לשאלותיךחזה: 1) ניתן לעשות ניתוח לתיקון מסתם מיטרלי דרך פתיחת ביתהחזהבשיטהזעיר פולשנית ללא ניסור עצם החזה. הכניסה לבית החזה הינה מהצד,דרך מרווחבין צלעי מימין. 2)יששימוש במשאבת לב ריאה. ההתחברות אליההיא דרך כלי הדם הגדולים במפשעה. דהיינו יש עוד חתך קטן במפשעה. 3)בשיטה המסורתית משך האישפוז5-7 ימים. בשיטה הזעייר פולשנית 4-6 ימים. 4) הסיכוי לתקלה במכונת לב ריאה נדיר ביותר. בכול מקרה יש מכונת לב ריאה נוספת בחדר הניתוח. מבחינה זואין כול הבדל בין בית חולים ציבורי לפרטי: בשניהם יש גיבוי מצויין. אין כול יתרון בכלל לציבורי. בהצלחה, פרופ' סמולינסקי

מנהל פורום ניתוחי לב פתוח