תיקון מסתם

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב פתוח

13/01/2015 | 09:44 | מאת: ניר

שלום דר אני צריך לעשות ניתוח לתיקון מסתם מיטרלי( אני 40) קראתי הרבה בנושא.. רציתי להתייעץ באיזה ניתוח יש פחות סיכון וסיבוכים. בשיטה המסורתית או בניתוח זעיר פולשני.?? הבנתי שבשיטה המסורתית מנסרים את עצם החזה ויש כאב רב ויכול להיות זיהום... ובשיטה הזעירה הכניסה דרך המפשעה למכונת לב ריאה זאת הנקודה הרגישה בניתוח.. מה מומלץ ?? וכמה זמן בערך אורך ניתוח כזה?? תודה

14/01/2015 | 16:49 | מאת: אבי

במקרה עברתי ניתוח בשיטה הזעיר פולשני לפני חודש אם תרצה תשובות אמיתיות ממקור ראשון 0502411899

14/01/2015 | 17:06 | מאת: אבי

6 שעות זעיר פולשני 4 שעות חיתוך בית החזה אם יש אפשרות לך על הזעיר למרות שלא נראה שהם שמחים לעשות את הזעיר לזמן מבחינתך אן כל משמעות אתה רדום אבל יש עוד דברים מסביב דבר איתי ואל תתפשר על מנתח יש מנוסים וכאלה שפחות לך על הטוב ביותר תל השומר רענני ושיינפלד צוות מספר 1 ואל תקשיב לסיפורים

לניר השלומות לשאלתך איזו שיטת לתיקון המסתם המיטרלי עדיפה: התיקון של המסתם בתוך הלב אמור להיות ממש אותו התיקון. התחלואה הנוספת של הניתוח הקטן במפשעה בגישה הזעיר פולשנית בד"כ אינה גדולה, אם כי היו מקרים נדירים שגם היא הסתבכה. השאלה הגדולה כמה היתרון האסתטי של הניתוח הזעיר פולשני עקרוני לך. כיום חלק מהמנתחים עושים גם את התיקון דרך פתיחת חזה רגילה עם צלקת קטנה יחסית, שאינה מבצבצת מתחת לצווארון החולצה. במידה והיתרון האסתטי לא קריטי, אפשר ללכת מראש על פתיחת חזה רגילה מקדימה. הכי חשוב לבחור מנתח שמאוד מיומן בתיקוני המסתם המיטרלי. לייעוץ אישי יותר אתה יכול להגיע למרפאת מנתחי הלב באסותא, קרדיוהיל, 03-7644140. בברכה, פרופ' סמולינסקי

מנהל פורום ניתוחי לב פתוח