החלפת האורטה באזור השורש תוך שימור המסתם האורטלי

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב פתוח

05/11/2013 | 11:47 | מאת: רחל

שלום רב, מדובר במחלת רקמת חיבור בה יש הרחבה של שורש האורטה באזור הסינוסים ולכן יש לבצע את הניתוח. מי המנתח המומלץ והמנוסה בארץ בהתחשב בתסמונת הרקע? לתשובתך אודה.

לרחל השלומות, שורש אאורטה מרחב על רקע מחלת רקמות חיבור ואי ספיקה של המסתם האאורטלי ניתן להחלפה תוך שימור המסתם האאורטלי. זהו ניתוח שאני ייבאתי לארץ ויש לי ניסיון רב בו ופרסומים ומצגות בכנסים עליו מאז כעשרים שנה. כמו כן מבצע את הניתוח פרופ' רענני. לא ידוע לי על מנתחים נוספים המומלצים לניתוח ספציפי זה. את מוזמנת לבוא לייעוף במרפאתי באסותא. בברכה, פרופ' סמולינסקי

מנהל פורום ניתוחי לב פתוח