ניתוח לב ללא פתיחת עצם החזה

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב פתוח

17/10/2009 | 20:26 | מאת: יצחק

שלום , אני בן 67 ואמור לעבור ניתוח מעקפים . שמעתי שהיום ניתן לעבור ניתוח כזה, ללא פתיחת עצם החזה ... אני מאוד חושש מהניתוח ואודה לתשובתך בעניין . תודה .

19/10/2009 | 21:34 | מאת: פרופ' ארם סמולינסקי

ליצחק השלומות, בניתוח המעקפים יש להגיע ללב, ולכן יש פתיחה של החזה דרך עצם החזה ( החתך והצלקת השגרתיים שראית ודאי כבר אצל חלק מחבריך). היו מספר ניסיונות לבצע את הניתוח דרך פתיחת חזה אחרת, מהצד, ללא חחך/ צלקת בקדמת החזה, אך לאורך זמן הן כמעט ננטשו, היות והם מתאימים לניתוחים של מעקף אחד לקיר הקדמי- מצב בו ברוב החולים הקרדיולוג יטפל כבר בצינטור.ניתוחי הלב בפתיחת חזה קטנה- ניתוחי הלב הזעיר- פולשניים, מתאימים לניתוחים של מסתמי הלב. צר לי, אך אתה תצטרך לניתוח השגרתי, עם פתיחת חזה מקדימה. החדשות הטובות הן שברוב המרכזים הניתוח מאוד שגרתי, הסיכון מאוד נמוך ( כאחוז אחד ומטה). בהצלחה!

מנהל פורום ניתוחי לב פתוח